Υγεία

Παγκόσμια διάκριση για τον καθηγητή Γενικής Ιατρικής

Above Article Content Ad

Μία ακόμα διάκριση κατάφερε ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής Χρήστος Λιονής, ο οποίος είδε το δημοσιευμένο έργο του να κατατάσσεται στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων – ερευνητών των σχετικών με την γενική ιατρική (general practice)!

Χρήστος Λιονής

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για μία πραγματικά σημαντική διάκριση για έναν άνθρωπο, που έχει αφιερώσει τη ζωή του και την καριέρα του στην έρευνα και προσφέρει καθημερινά με την παρουσία του και την επιστημονική του δράση στην Οικογενειακή Ιατρική στην χώρα μας και όχι μόνο.

Ο ίδιος ιδιαίτερα ικανοποιημένος σε ανάρτηση του ανέφερε:

«Αγαπητοί φίλοι,

Όπως γνωρίζετε δεν επικοινωνώ συχνά μαζί σας. Αφήνω τα μηνύματα που προβάλλουν τις επιτεύξεις, τη δημιουργία και τις προσωπικές χαρές στην νεότητα, αυτή που χρωματίζει αληθινά τη ζωή μας.

Σήμερα όμως είναι μία ξεχωριστή είδηση για μένα, μαζί της ολοκληρώνει τον απολογισμό μιας ζωής. Μία ζωή που ξεκίνησε από μια πανέμορφη πόλη, με μία μοναδική πνευματικότητα και από ένα κοινωνικό περιβάλλον που το φώτιζε μία εξαιρετική διαπολιτισμική ομάδα που μου δίδαξε ανθρωπιά και ενσυναίσθηση. Μέσα σε αυτή την πανέμορφη κοινότητα, που βίωνε έντονα τις ανισότητες της εποχής, στοίχισα τα όνειρα για την ιατρική, την έρευνα και το πανεπιστήμιο, όνειρα που έμοιαζαν απατηλά στο περιβάλλον της περιόδου εκείνης.

Σήμερα, στην αναγγελία της είδησης αυτή που κατατάσσει το δημοσιευμένο έργο με το όνομα μου στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων/ερευνητών των σχετικών με την γενική ιατρική (general practice), σκέφτομαι όλους εκείνους που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να καταφέρω αυτό το σημαντικό για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ελλάδα επίτευγμα: τους γονείς μου, την σύζυγο και συντρόφισσα της ζωής μου, την αδελφή μου και όλη την οικογένειά μου, τους δασκάλους, συναδέλφους, συνεργάτες μου, μεγαλύτερους και μικρότερους, παλιούς και νέους, όλοι συνέβαλαν σε αυτό που παρουσιάζεται παρακάτω και που μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο:

https://www.adscientificindex.com/?con=&tit=&q=General+Practice

Article inline ad #5

Θα ήθελα τη χαρά αυτή να την αφιερώσω σε όλους αυτούς αλλά και στους νέους που περιμένουν αποτελέσματα των εξετάσεων τους, καθώς και σε αυτούς που θα ταξιδέψουν σε άλλες χώρες για να τους μεταφέρω ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο. Χρειάζεται όμως όραμα, πίστη και προσπάθεια».

Ποιος είναι ο Χρήστος Λιονής

Ο Χρήστος Λιονής είναι Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διατηρεί τη θέση του Διευθυντού της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το 2018 ορίστηκε επίσης Επισκέπτης Καθηγητής Γενικής Ιατρικής στη Σχολή Υγείας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Linkoping Σουηδίας.

Στο εξωτερικό διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας στη Γενική Ιατρική. Ερευνητικές του προτάσεις έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει δημοσιεύσει περί τα 384 άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά που παρουσιάζονται στο PubMed.

Ο κ. Λιονής έχει αναγνωρισθεί ως fellow από το Βασιλικό Κολλέγιο των Γενικών Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας (2009), την Ευρωπαϊκή Εταιρία Καρδιολογίας (2017) και την Παγκόσμια Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (2016).

Ο κ. Λιονής ορίστηκε μετά από επιλογή (2019) μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επένδυση στην υγεία (European Commission Expert Panel on Effective Ways of Investing in Health).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button