Πολιτική

Οργή ΥΠΕΞ για την κράτηση Τζιτζικώστα στη Σμύρνη: Να δώσουν άμεσα εξηγήσεις οι τουρκικές αρχές

Above Article Content Ad

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο στη Σμύρνη, όπου τουρκικές αρχές εμποδίζουν αναίτια την είσοδο του Απόστολου Τζιτζικώστα στη χώρα. 

Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά άμεσα εξηγήσεις για την “απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου” του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε κινητοποίηση της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα και του Γενικού Προξενείου στη Σμύρνη. 

Αναλυτικά, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωση του: “Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών”.

To άρθρο Οργή ΥΠΕΞ για την κράτηση Τζιτζικώστα στη Σμύρνη: Να δώσουν άμεσα εξηγήσεις οι τουρκικές αρχές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Article inline ad #5
Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button