Οικονομία

Ομόλογα: Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων σε όλες σχεδόν τις αγορές της ευρωζώνης και σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου. Οι αρνητικές ειδήσεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας σε συνδυασμό με την χθεσινή άνοδο των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα στην αγορά.

Σύμφωνα με την αρχική μέτρηση, στην Ευρωζώνη ο δείκτης μεταποίησης PMI διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο σε χαμηλό επίπεδο (58,7) από τον Φεβρουάριο, σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο δηλαδή από εκείνο των εκτιμήσεων (60,3). Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, το αυξημένο κόστος των επιχειρήσεων και η ζήτηση που είχε κορυφωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες επηρέασαν τους δείκτες υπηρεσιών και μεταποίησης Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομική ανάπτυξη συνεχίζεται μεν, αλλά με ηπιότερους ρυθμούς.

Στην εγχώρια πάντως δευτερογενή αγορά, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου επανήλθε σε θετικό έδαφος και κυμαινόταν στο 0,049% από το -0,537%, του 15τούς αυξήθηκε στο 0,897% από το 0,0822%, ενώ η απόδοση του 10ετούς άγγιξε το 0,825 από 0,72% που κυμαινόταν χθες.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 132 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 44 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,83% από 0,74%, έναντι -0,21 % του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,04%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ καθώς η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου κυμαινόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1715 δολ. από το επίπεδο των 1,1736 δολ. που άνοιξε η αγορά. Η προοπτική έναρξης σύντομα της σταδιακής μείωσης του ύψους των αγορών τίτλων (το περίφημο tapering) από τη Fed ευνοεί το δολάριο ΗΠΑ.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1719 δολ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας