Πολιτική

Οικονόμου σε Τουρκία: Η Ελλάδα σαν έτοιμη από καιρό να απαντήσει σε κάθε πρόκληση – Τι είπε για ακρίβεια, εκλογές

Above Article Content Ad

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Γιάννης Οικονόμου στην Τουρκία που κλιμακώνει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας. «Ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, για την επιθετικότητα που επιδεικνύει σε καθημερινή βάση η Τουρκία, επισημαίνει ότι «η εμβέλεια των απόψεών μας, της ισχύος μας, της αποτρεπτικής μας ικανότητας, της επιδραστικής ισχύος που έχουν οι απόψεις μας στο εξωτερικό συνεχώς και θα αυξάνεται».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Όσο συνεχίζει τις απειλές και τα ψέματα, η εμβέλεια των απόψεών του θα συρρικνώνεται, ενώ η εμβέλεια των απόψεών μας, της ισχύος μας, της αποτρεπτικής μας ικανότητας, της επιδραστικής ισχύος που έχουν οι απόψεις μας στο εξωτερικό συνεχώς και θα αυξάνεται. Η Ελλάδα έχει συμμάχους, έχει ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο στο σύνολο του ελληνικού λαού».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα, να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση και κυρίως έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της. «Όλα αυτά συγκροτούν μία ασπίδα η οποία είναι αδιαπέραστη».

Γιάννης Οικονόμου για τα κύματα μεταναστών που στέλνει ο Ερντογάν

Επίσης είπε ότι η Frontex είναι ένας πανευρωπαϊκός θεσμός και αποδεικνύει το βάσιμο των ελληνικών ισχυρισμών σε όλες αυτές τις προκλήσεις που δεχόμαστε. «Οι λιμενικοί μας, οι ελληνικές αρχές σώζουν ανθρώπινες ζωές. Αυτό αποτελεί μία απάντηση σε όλους εκείνους που υιοθετώντας άκριτα την τουρκική προπαγάνδα το προηγούμενο διάστημα, προσπαθούν να παρουσιάσουν την εικόνα μιας χώρας τελείως διαφορετικής από αυτή που είναι. Και σε αυτό που κάνει στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Φυλάμε σύνορα και επιδεικνύουμε ανθρωπισμό απέναντι σε βάρβαρες συμπεριφορές. Αυτό είναι η Ελλάδα» υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η χώρα δεν τρομοκρατείται και δεν πανικοβάλλεται. Ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα -μία δύναμη ειρήνης και σταθερότητας- είναι έτοιμη να ανταποκριθεί απέναντι σε κάθε πρόκληση. Η εθνική κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι καλά κατοχυρωμένα και απολύτως προστατευμένα» πρόσθεσε.

Γιάννης Οικονόμου για την Ακρίβεια

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «τρέχουμε το τρίτο μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης στην Ευρώπη. Το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει σκοπό πρώτον, να είναι οι τιμές όσο το δυνατόν χαμηλότερες σε απολύτως απαραίτητα είδη για το νοικοκυριό και δεύτερον να υπάρξει παρακίνηση ώστε να πέσουν οι τιμές και άλλα είδη, που είναι εκτός του «καλαθιού».

Article inline ad #5

«Η κατάσταση είναι δύσκολη ο κόσμος πιέζεται. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν στο σκέλος της ενίσχυσης των εισοδημάτων. Δεν υπάρχει κατηγορία εισοδηματική που λιγότερο ή περισσότερο να μην έχει ενισχυθεί το εισόδημά της με μείωση φόρων, με μείωση ασφαλιστικών εισφορών, με αύξηση συντάξεων, με αύξηση κατώτατου μισθού. Ομάδες που έχουν ανάγκη την ενίσχυση πήραν γενναία επιδόματα. Όλα αυτά που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Έκθεση Θεσσαλονίκης έχουν ψηφιστεί, εφαρμόζονται, υλοποιούνται και πληρώνονται. Μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς» συμπλήρωσε.

Γιάννης Οικονόμου για Εκλογές 

Για το χρόνο των εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Eκείνο που μας απασχολεί δεν είναι να αιφνιδιάσουμε. Είναι ο κόσμος να έχει, μέχρι την τελευταία στιγμή, πλήρη εικόνα ότι η κυβέρνησή μας είναι μια κυβέρνηση που με στρατηγική, συνέπεια, επαγγελματισμό, πλήρη εικόνα της διεθνούς κατάστασης, κάνει κάθε μέρα ό,τι καλύτερο μπορεί, για να απαντήσει σε όλα αυτά που απασχολούν τον κόσμο, τα μεγάλα, τα υπαρκτά».

«Απέναντι σε αυτά εμείς κοιτάμε να δούμε πως θα αξιοποιούμε τον πολιτικό χρόνο κάθε μέρα. Οι κυβερνήσεις κρίνονται από τις λύσεις που δίνουν στα προβλήματα του κόσμου και από την ειλικρίνεια με την οποία αντιμετωπίζουν τον πολίτη. Ειδικά στη χώρα μας, μετά από αυτούς τους κύκλους διακυβέρνησης που έχουμε ζήσει την τελευταία περίοδο, έχει πολύ μεγάλη σημασία να μιλάς με ειλικρίνεια στον άλλον και να μην τον κοροϊδεύεις. Ακόμα και στα πιο δύσκολα» σημείωσε.

To άρθρο Οικονόμου σε Τουρκία: Η Ελλάδα σαν έτοιμη από καιρό να απαντήσει σε κάθε πρόκληση – Τι είπε για ακρίβεια, εκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button