Οικονομία

Οι καλλιέργειες καταστρέφονται απο τις ακρίδες

Above Article Content Ad

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί καθώς οι ακρίδες ”εξαφανίζουν” καλλιέργειες.

Χιλίαδες είναι οι ακρίδες στην ανατολική Ροδόπη που με το πέρασμα τους καταστρέφουν τις καλλιέργειες των παραγωγών. Έχουν φέρει τεράστια προβλήματα που ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

Αναλυτικότερα, τα έντομα έχουν μεγαλώσει σε μέγεθος και εξολοθρεύουν ότι μικρό εμφανιστεί μπροστά τους, κυρίως νεαρά φυτά όπως βαμβάκια που αυτό τον καιρό είναι στην ανάπτυξη.

Οι αγρότες από την περιοχή των Ασκητών του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών σε πολλές περιπτώσεις πιστεύουν ότι η καταστροφή είναι ολική καθώς όταν το έντομο μεγαλώσει δεν υπάρχει στη φαρέτρα τους τρόπος καταπολέμησής του.

Οι τοπικοί παράγοντες βρίσκονται σε αδιέξοδο και είναι ενήμεροι για το θέμα. Η φετινή χρονιά για τα βαμβάκια, παρά το υψηλό κόστος παραγωγής είναι μία πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια με πολύ υψηλές τιμές.

Ειναι απαραίτητο οι αρμόδιοι φορείς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να αποζημιώσουν τους αγρότες κατάλληλα καθώς επίσης θα πρέπει να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους παραγωγούς. Αν οι ακρίδες εμφανιστούν στα χωράφια πιο γρήγορα απο τους αρμόδιους θα είναι πλέον αργα.

Πηγή

Article inline ad #5
Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button