Τεχνολογία

Οι καινοτόμες και ενδιαφέρουσες ιδέες του φετινού Squeeze του Orange Grove

Above Article Content Ad

Με τη συμμετοχή startups που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως είναι ο αγροδιατροφικός, η αυτοματοποίηση διαδικασιών, οι ιατρικές υπηρεσίες αλλά και η φροντίδα των ηλικιωμένων πραγματοποιήθηκε ο φετινός διαγωνισμός «The Squeeze» που διοργάνωσε η «θερμοκοιτίδα» Orange Grove, η αποτελεί μία πρωτοβουλία της πρεσβείας της Ολλανδίας.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής εκδήλωσης ήταν ότι παρευρέθηκε ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος – Αλεξάνδρος μαζί με τη σύζυγο του, βασίλισσα Μάξιμα. Το βασιλικό ζεύγος, το οποίο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις σύντομες παρουσιάσεις των startups που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αλλά και να μιλήσει με τα στελέχη τους. Σημειωτέον πως η Ολλανδία είναι από τις χώρες που έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση του startup οικοσυστήματος στην Ελλάδα με την παρουσία του βασιλικού ζεύγους να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα.

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό κατέλαβε το Grandmama, μία online πλατφόρμα που βοηθά οικογένειες να βρουν έμπιστους ανθρώπους που θα αναλάβουν την περίθαλψη ηλικιωμένων ανθρώπων. Όπως ανέφερε η Βίκυ Κλήμη, επικεφαλής της ομάδας της Grandmama, το 2022 μέσω της πλατφόρμας περίπου 1400 ηλικιωμένοι στην Ελλάδα βρήκαν άνθρωπο για να τους βοηθήσει στην καθημερινότητα τους, αριθμός αυξημένος κατά 44% σε σχέση με το 2021, ενώ ο στόχος για το 2023 είναι το αντίστοιχο νούμερο να ανέλθει στους 4200.

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button