Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τιςι επαφές για συμφωνία με την Γαλλία, από το 2015

«..Εμείς είμασταν αυτοί που ξεκινήσαμε τις διαδικασίες το 2015-16 για μια συμφωνία με την Γαλλία, όμως να είμαστε καθαροί ότι η αγορά των φρεγατών δεν αποτελεί συνάρτηση της συμφωνίας αυτής καθαυτής», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Βίτσας, προσθέτοντας: «Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι μόλις πέρυσι κάναμε την αγορά των Rafale χωρίς να υπάρχει η εν λόγω συμφωνία.»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δ. Βίτσας επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει δύο όρους για να υπερψηφίσει την συμφωνία: 

–    Να αλλάξει το άρθρο 2 (ακόμα και με μια δήλωση της Γαλλικής Κυβέρνησης που να συμπεριλαμβάνει και τις θαλάσσιες ζώνες)

–    Να αλλάξει το άρθρο 18 παρ 10, όπου προβλέπεται η πιθανότητα εκστρατευτικού σώματος από την Ελλάδα στην περιοχή Σαχέλ.

«Το 2015 -16 υπογράφτηκαν συμφωνίες πλαίσιο με τη Γαλλία σε επίπεδο Πρωθυπουργών, όπου υπήρχε ένα κομμάτι που αφορούσε την άμυνα και πού ήταν πολύ γενικό και αντιστοιχούσε σε χώρες της ΕΕ που είναι και επιπλέον μέλη του ΝΑΤΟ. Η αμοιβαία αμυντική συνδρομή ήταν αντίστοιχη με αυτά που προβλέπονται για τις χώρες της ΕΕ, όπως και για τις χώρες του ΝΑΤΟ. Εδώ μιλάμε για την συνδρομή της Ελλάδας σε μια περιοχή που υπάρχουν Γαλλικά συμφέροντα και μάλιστα σε μια περιοχή όπου κυριαρχούν συγκρούσεις Γαλλικών συμφερόντων με αντίστοιχα Ισλαμιστικά. Για πρώτη φορά λοιπόν μετά τον πόλεμο της Κορέας, υπάρχει η πιθανότητα δια της συμφωνίας, να στείλει η Ελλάδα (και όχι η ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ κλπ) εκστρατευτικό σώμα», επισήμανε ο Δ. Βίτσας.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας