Αθλητικά

«Ο ΑΜΑ είναι μια μεγάλη γιορτή από την οποία δε θέλεις να λείπεις»

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, 18:17

Αφού ξεπέρασε έναν τραυματισμό στο πέλμα, η Αναστασία Μαρινάκου δηλώνει έτοιμη να συμμετάσχει στους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με στόχο να υπερασπιστεί το σπουδαίο «νταμπλ» νικών που πέτυχε πέρυσι, επικρατώντας και στις δύο αποστάσεις.

«Είχα ένα θέμα με το πέλμα μου, ευτυχώς η μαγνητική έδειξε πως δεν έχω οστικό οίδημα, αλλά κάποιο σύνδρομο. Έκανα μία ένεση και πλέον επέστρεψα στις προπονήσεις. Η προετοιμασία στην Ιταλία πήγε πολύ καλά. Την πρώτη εβδομάδα πήγα πιο συντηρητικά, για να συνηθίσω το υψόμετρο» δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ.

«Εννοείται πως θα μπω και φέτος στο Μαραθώνιο Αθήνας, στην ίδια λογική που μπήκα και πέρυσι» υπογράμμισε η Μαρινάκου και εξήγησε: «Το Σάββατο (σ.σ. 12/11) θα τρέξω 10άρι με στόχο να κυνηγήσω ακόμη και το ρεκόρ διαδρομής, ενώ την Κυριακή (σ.σ. 13/11) θα βρεθώ και στην εκκίνηση στο 5άρι. Στο 5αρι θα πάω ανάλογα με την κατάστασή μου, θα το πιέσω μόνο αν αισθάνομαι καλά. Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ένας δυνατός αγώνας, με μεγάλη προβολή, μια γιορτή από την οποία δε θέλεις να λείπεις. Χαίρομαι που θα είμαι και φέτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο».

Η συμμετοχή της Μαρινάκου στον 39ο ΑΜΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες του κλειστού στίβου: «Τόσο η προετοιμασία μου στο υψόμετρο, όσο και η συμμετοχή μου στην Αθήνα, έχουν να κάνουν με την προετοιμασία μου για τον χειμώνα. Ο στόχος μου είναι να εξασφαλίσω την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης. Όλη η δουλειά είναι επικεντρωμένη για εκεί. Φυσικά, έπειτα υπάρχουν και οι διοργανώσεις του ανοιχτού. Δυστυχώς το 2021, παρότι έκανα πολύ καλή χρονιά, μετά τον τραυματισμό από την πτώση στο Πανελλήνιο της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερα να κυνηγήσω την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό».

Η 26χρονη πρωταθλήτρια το καλοκαίρι θα επικεντρωθεί στα 5.000μ., απόσταση στην οποία ακόμη δεν έχει αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία για να τρέχει στο επίπεδο που θέλει: «Θεωρώ πως έχω πολλά περιθώρια ακόμη στο 5άρι, καθώς στην ουσία έχω κάνει ελάχιστες κούρσες. Χρειάζομαι αρκετές κούρσες με συναγωνισμό για να μπορέσω να αποκτήσω και την απαραίτητη εμπειρία. Η χρονιά θέλει καλό προγραμματισμό και συμμετοχές σε αγώνες στο εξωτερικό».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, 18:19

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button