Αθλητικά

Μ. Βορίδης: Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί, από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να μην συγκαλυφθεί τίποτε

Στην πρόβλεψη ότι «η κυβέρνηση θα βγει, όχι απλώς συμπαγής, ενδεχομένως και ενισχυμένη σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», προχώρησε ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι». Ταυτοχρόνως, μέσω της ίδιας συνέντευξης, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε στο αίτημα της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμμαχία, Βούλας Κεχαγιά για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ επανέλαβε την επίθεσή του κατά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Παραθέτοντας, αναλυτικώς, τα πολιτικά κέρδη που, όπως υποστήριξε, αποκόμισε η Νέα Δημοκρατία από την τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση, ο κ. Βορίδης σημείωσε, μετά την εκτίμηση για αριθμητική ενίσχυση, ότι «ένα επικοινωνιακό έλλειμμα ως προς τη θέση της κυβερνήσεως, το οποίο υπήρχε, αναπληρώνεται με αυτές τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντιπολιτευτική μομφή, εξάλλου, ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλή κρύβεται, απάντησε εκ νέου ότι «ο Καραμανλής πήγε και κατέθετε, σε μετάδοση, 8,5 ώρες στην εξεταστική επιτροπή. Από πού κρύφθηκε ο Καραμανλής;». Προσέθεσε δε ότι, κατά την άποψή του, ορθώς δεν παρέστη ο πρώην υπουργός στη συζήτηση της Ολομέλειας για τα αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί, από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να μη συγκαλυφθεί τίποτε», διαβεβαίωσε επίσης υπενθυμίζοντας ότι από τα πρώτα 24ωρα συστάθηκε επιτροπή, το πόρισμα της οποίας χρησιμοποιείται σήμερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κι ακόμη, «διαπιστώνεται στην πορεία της ανακρίσεως ότι ενώ υπάρχουν ιδιωτικές συνομιλίες, για τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν επιτρέπεται η άρση του απορρήτου της επικοινωνίας -και γίνεται η άρση. Αυτά σας φαίνονται για συγκάλυψη;», έθεσε το ερώτημα.

Ενώ ειδικώς για τις συνομιλίες των στελεχών του σιδηροδρόμου (αφαίρεση συνομιλιών, μοντάζ, διάθεση κ.ο.κ.) ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε «να ελεγχθεί. Δεν έχω ιδέα, αλλά όσοι έχουν πρόσβαση, να ελεγχθούν. Την κυβερνητική πρόθεση, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, δεν μπορώ να την καταλάβω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο αυτό, επίσης, ανέφερε ότι «αυτός που λέει ότι δεν υπάρχει πολυφωνία στην Ελλάδα, αρκεί να πάει στο περίπτερο, να ανοίξει την τηλεόραση, τα social και το διαδίκτυο. Ακούγονται τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό».

Ενώ, μετά τη γενική αυτή παρατήρηση, δήλωσε για το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα: «Μια έγκριτη εφημερίδα δημοσίευσε αυτό που, κατά την άποψή μας, είναι ένα απολύτως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Έρχεται σε μια ευαίσθητη χρονική στιγμή, γιατί συζητάμε ένα ευαίσθητο θέμα».

Παρατήρησε δε, ότι ακόμη και «τα πιο σκληρά αντιπολιτευόμενα μέσα στην κυβέρνηση, ακραία αντιπολιτευόμενα μέσα, η εφημερίδα “Documento” φερ’ ειπείν» επικοινωνούν πριν τη δημοσίευση επικοινωνούν για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. «Εδώ, κανένα τηλεφώνημα», προσέθεσε.

Συνέχισε δε, επισημαίνοντας ότι «τέσσερις ώρες μετά, ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε ότι το ποτήρι ξεχείλισε και θα κάνει πρόταση δυσπιστίας για να πέσει η κυβέρνηση». Επικαλούμενος, όμως, όσα υποστήριξε χθες ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς για συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης εδώ και ημέρες, ο Μ. Βορίδης συμπέρανε: «Άρα, γίνεται προσυνεννόηση, υπάρχει και το δημοσίευμα, και εξαιτίας αυτού αποφασίζουν την πρόταση δυσπιστίας». Κλείνοντας τη σχετική απάντηση υπογράμμισε, πάντως, και την αντιδιαστολή απόψεων μεταξύ των κ.κ. Ανδρουλάκη και Παππά.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα για συνάντηση που είχαν δύο υπουργοί στην οικία του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε πως ήταν μια «κοινωνική συνάντηση που ήταν και άλλοι άνθρωποι, η κοινωνική συνάντηση μετατρέπεται σε πολιτικό ζήτημα». Όμως, παρατήρησε, «στη μία περίπτωση έχω πολιτικό αποτέλεσμα, την πρόταση δυσπιστίας, στην άλλη περίπτωση (σ.σ. αυτήν της συνάντησης) ποιο είναι το πολιτικό αποτέλεσμα;». Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «οι επιχειρηματίες του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης έχουν τη δουλειά τους να κάνουν, η κυβέρνηση έχει τη δική της δουλειά».

Κληθείς να πάρει θέση στη σημερινή πρόσκληση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, ο Μάκης Βορίδης ζήτησε «να κατατεθεί η σχετική πρόταση, θα δούμε αν υπάρχουν νεότερα στοιχεία γιατί έχουν ήδη κατατεθεί δύο προτάσεις για σύσταση προκαταρκτικής, τις οποίες η Βουλή απέρριψε».

Η συνέντευξη έκλεισε με την αντιπαράθεση που είχε στη Βουλή χθες με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας: «Πρέπει να έχουμε ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει τους συγγενείς τους, τα παιδιά τους, και είναι σε μια δραματική κατάσταση .Πρέπει και η κυρία Κωνσταντοπούλου, όλοι πρέπει να έχουν. Όχι μόνο οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Τι είδους ευαισθησία είναι αυτή όταν ακούς έναν άνθρωπο στο Κοινοβούλιο και αρχίζει και αναφέρεται στις σορούς, σε ανθρώπινα μέλη, σε σκηνές και εικόνες προφανώς εξαιρετικά σκληρές στον τόπο του δυστυχήματος και να κάνει αυτή τη χυδαία, χυδαία εκμετάλλευση αυτού του πόνου;», διερωτήθηκε και κατέληξε κάνοντας λόγο για το «πιο ακραίο πράγμα στη ζωή μου. Είμαι πάρα πολλά χρόνια στη Βουλή .Έχω ζήσει σκληρότατες κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις, τέτοια χυδαιότητα δεν έχω συναντήσει στη ζωή μου».

Σε άλλη, τέλος, συνέντευξή του, στην ιστοσελίδα “liberal.gr”, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ότι «αυτός ως λόγος προτάσεως δυσπιστίας για να πέσει η κυβέρνηση φανερώνει και το μέγεθος της πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας. Θα λάβουν την απάντηση και στη Βουλή, αλλά σύντομα και στις ευρωεκλογές».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button