Πολιτική

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν θα υποκύψουμε στο νέο "δώστα όλα"

Above Article Content Ad

Σε εξέλιξη η εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό.

«Σε αυτή την εποχή της διεθνούς αναστάτωσης που διανύουμε ο φετεινός προϋπολογισμός αποδεικνύει έμπρακτα ότι η άλλη όψη της οικονομικής μας πολιτικής είναι η κοινωνική φροντίδα. Η χώρα παραμένει σε μια ανοδική τροχιά. Προβλέπουμε ανάπτυξη μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό με΄σο όρο το 2023 είπε ο πρωθυπουργός και οι εξαγωγές σημειώνουν ρεκόρ. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια, μειώσαμε τους φόρους και αυξάνουμε τον δημόσιο πλούτο. Προφανώς η κατάσταση δεν είναι εύκολη και ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών. Στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνοντανι μέτρα όπως η μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, αυξήσεις στις συντάξεις αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Αυξήσεις είπε ακόμα θα δουν και οι γιατροί του ΕΣΥ και θα συνεχιστούν τα αναχώματα στην ενεργειακή κρίση και τόνισε ότι υπάρχει ένα απόθεμα ενός δις.

Προβλέπουμε επίσης τόνισε πρόσθετες ενισχύσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Για τις αμυντικές δαπάνες την επόμενη διετία είπε προβλέπονται 6 δις.

Τα παραπάνω δεν αλλάζουν τον ανηφορικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πιέζουν την παγκόσμια οικονομία. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και όσα επικαλούμαστε είναι αφορμή για να κοπιάζουμε αλλά όχι να κομπάζουμε.

Ταυτόχρονα δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε στα νέα «δώστα όλα»

Δείτε live

Article inline ad #5

 

To άρθρο Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν θα υποκύψουμε στο νέο "δώστα όλα" δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button