Πολιτική

Μητσοτάκης στο newsit.gr: «Καθόλου κοντά με Βελόπουλο» αλλά… δεν το απέκλεισε

Above Article Content Ad

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση ερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ 2022), από τη διευθύντρια του newsit.gr, Κατερίνα Σερέτη.    

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν είναι “καθόλου” κοντά με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ωστόσο… δεν το απέκλεισε. 

Μιλήσατε για τερατογένεση αναφερόμενος σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ – ΜέΡΑ25. Αφού, λοιπόν, θα πάμε με τον ίδιο εκλογικό νόμο -όπως είπατε- υπάρχει κόμμα που αποκλείετε από τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες η θα συζητήσετε με όλους; Πόσο κοντά είστε με τον κ. Βελόπουλο;

“Καθολου. Η πρόθεση της ΝΔ -όπως την έχω παρουσιάσει- είναι στη δεύτερη κάλπη να διεκδικήσει τη δυνατότητα για να σχηματισει κυβέρνηση- οχι απαραίτητα μονοκομματική, αλλα διευρυμένη ως προς το στελεχιακό δυναμικό και πρόθεσή μου είναι να κάνω το ίδιο μετά τις δεύτερες εκλογές. Δεν είμαι ετοιμος να απαντήσω για το ποιες θα είναι οι επιλογές μου για ένα τέτοιο σενάριο. Επιμένω για το ποιο θα είναι το ζητούμενο και αν ο λαός είναι ικανοποιημένος από την τετραετία να μας δώσει μια δεύτερη εντολή προόδου για να μην φλερτάρουμε με τη συμφορά. Η τελική επιλογή είναι του πρωθυπουργού. Έχουμε μια προταση διακυβέρνησης: ποια είναι η εναλλακτική πρόταση; Δεν την ακούω από κανέναν. Κανείς δεν έχει εκφραστεί ξεκάθαρα…”.

To άρθρο Μητσοτάκης στο newsit.gr: «Καθόλου κοντά με Βελόπουλο» αλλά… δεν το απέκλεισε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Article inline ad #5
Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button