Οικονομία

Μία ανάσα από τα 300 ευρώ – «Υπερπτήση» στα 616 ευρώ στην τιμή του ρεύματος

Above Article Content Ad

Με σπασμένα φρένα κινούνται οι τιμές στο φυσικό αέριο, προκαλώντας έμφραγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες και φέρνοντας σε απόγνωση τους καταναλωτές. Νέος ρεκόρ και στο ρεύμα. 

Η τιμή του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας διαμορφώνεται αυτή την στιγμή λίγο κάτω από τα 300 ευρώ η μεγαβατώρα. Συγκεκριμένα είναι στα 291,25 ευρώ σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με χθες κατά 19%.

Την ίδια στιγμή η χονδρική τιμή του ρεύματος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά. Συγκεκριμένα διαμορφώνεται για αύριο στα 616,24 ευρώ η μεγαβατώρα, με άνοδο 14,24%.Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες καταγράφει άνοδο σχεδόν 60%.

Οι παραπάνω τιμές είναι εκτός λογικής και αποτελεί την κορύφωση του δράματος, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα συμβεί όταν μπει ο χειμώνας που η ζήτηση θα εκτιναχθεί.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ότι η κρατική στήριξη για τον Σεπτέμβριο στα τιμολόγια του ρεύματος θα φτάσει τα 2 δις, ώστε να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Παράλληλα ο υπουργός αναφερόμενος στο πακέτο ΔΕΘ τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button