ΚρήτηΤοπικές Ειδήσεις

Μεσαρά: Υπόγειοι κάδοι απορριμάτων σε Τυμπάκι και Μοίρες – ΗράκλειοΟ Δήμος Φαιστού, ενισχύθηκε με οκτώ διαφορετικές ροές απορριμμάτων και ανακύκλωσης, μέσω της εγκατάστασης δύο νέων σημείων που τοποθετήθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Παιδικής Χαράς των Μοιρών και στο πάρκο προς την Αγία Αικατερίνη στο Τυμπάκι

Με οκτώ διαφορετικές ροές απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ενισχύθηκε ο Δήμος Φαιστού, μέσω της εγκατάστασης δύο νέων σημείων που τοποθετήθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Παιδικής Χαράς των Μοιρών και στο πάρκο προς την Αγία Αικατερίνη στο Τυμπάκι. 

g

Τα συστήματα έρχονται να ενισχύσουν τη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης ανακύκλωσης και αποκομιδής συμμίκτων απορριμμάτων, μέσω εγκαταστάσεων ειδικών τύπων υπόγειων κάδων, που εξυπηρετούν περισσότερους δημότες, έχοντας παράλληλα ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού εκμηδενίζουν οσμές και αποθέσεις απορριμμάτων εκτός υπόγειων κάδων.

Η τοποθέτηση των συστημάτων εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου, με συνολικό προϋπολογισμό 448.880 ευρώ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αντώνης Κωνσταντουλάκης, με την Αντιδήμαρχο Βασιλεία Αρμουτάκη και τον πρόεδρο των Μοιρών Γιώργο Κακουλάκη βρέθηκαν στο σύστημα υπογειοποίησης τεσσάρων διαφορετικών ροών για ανακύκλωση και σύμμικτα απορρίμματα των Μοιρών.

Αντιδήμαρχοι και πρόεδρος είχαν την ευκαιρία να εποπτεύσουν τη λειτουργία του συστήματος, αλλά και να διαπιστώσουν τα οφέλη του σε σχέση με ένα οποιοδήποτε απλό σύστημα κάδων. Στο σημείο του Τυμπακίου, επίσης τεσσάρων διαφορετικών ροών, βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωνσταντουλάκης με τον Αντιδήμαρχο Ιπποκράτη Σκαντζάκη.

«Οι δράσεις μας για βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και της καθαριότητας στο Δήμο μας συνεχίζονται μέσα από την αξιοποίηση κάθε δυνατής χρηματοδότησης και κάθε σύγχρονου συστήματος» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Στην προκειμένη περίπτωση, προσθέτουμε δύο ακόμα νέα σημεία σε Μοίρες και Τυμπάκι, συνολικά 8 διαφορετικών ροών, 4 για ανακύκλωση και 4 για σύμμικτα απορρίμματα, ενισχύοντας τις υποδομές μας και αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το δήμο μας».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αντώνης Κωνσταντουλάκης αναφέρει:

«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας μέχρι και σήμερα, προχωρούμε ένα όραμα για ένα δήμο πιο καθαρό και πιο σύγχρονο. Εμείς από την πλευρά κάνουμε ότι είναι ανθρώπινα δυνατό και πρέπει να ευχαριστήσουμε, όλους όσοι βοήθησαν, το Δήμαρχο ασφαλώς που στηρίζει την όλη προσπάθεια, αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Φασομυτάκη για τη συνεργασία. Ελπίζουμε πως και οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες του δήμου μας, θα ανταποκριθούν και θα υποστηρίξουν αυτή την τεράστια προσπάθεια».


πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button