Κυπριακά Νέα

Μεγάλη αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου μετά τη δήλωση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ


Μεγάλη αύξηση σημειώνει την Πέμπτη η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου αναφοράς (Άμστερνταμ), μετά την δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Κλιματικής Προστασίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ότι ενεργοποίησε το δεύτερο εκ των τριών βαθμίδων του σχεδίου έκτακτης ανάγκης της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για το φυσικό αέριο.


Συγκεκριμένα, η τιμή του του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου TTF (Άμστερνταμ), συμβόλαια Ιουλίου, σημείωνε αύξηση κατά 4,86% ή €6,18, στα €133,5 την Μεγαβατώρα. Εντός της ημέρας, η τιμή του TTF ανήλθε μέχρι και τα €137,6 τη Μεγαβατώρα.


Στις 16 Ιουνίου, η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου είχε ανέλθει στα €147 την Μεγαβατώρα, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Μαρτίου, όταν είχε αγγίξει τα €224.


«Από δω και στο εξής το φυσικό αέριο είναι ένα αγαθό σε έλλειψη στη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι ναι μεν οι αποθήκες αερίου έχουν αποθέματα άνω του μέσου όρου και η παροχή αερίου αυτή την στιγμή είναι ακόμη σταθερή, ωστόσο η τρέχουσα κατάσταση δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, καθώς από τότε που μειώθηκαν οι ροές ρωσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1, η κατάσταση είναι ακόμη πιο τεταμένη για να περάσουμε και τον χειμώνα.


Ο Υπουργός επανέλαβε την θέση του ότι το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται ως όπλο από την Ρωσία.

g


Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της γερμανικής Κυβέρνησης υιοθετήθηκε μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και στις 30 Μαρτίου ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας είχε ενεργοποιήσει το πρώτο επίπεδο συναγερμού.


Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεφαλής της κλιματικής πολιτικής της, Φρανς Τίμερμανς, δήλωσε σήμερα ότι πάνω από 10χώρες της ΕΕ έχουν πληγεί από περικοπές στην παροχή φυσικού αερίου από την Ρωσία.


Πηγή: ΚΥΠΕ 

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button