Οικονομία

Με φάουλ και τρικ αρχίζουν τη διαβούλευση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:

«Σε δημόσια διαβούλευση δίδεται από το υπουργείο Οικονομικών το κείμενο των επιλεξιμοτήτων για τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία στοχεύουν στη χρηματοδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων».

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, και ενώ έχει εκδοθεί η πολυσέλιδη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στο σάιτ του υπουργείου η διαβούλευση δεν έχει ανοίξει. Επικοινωνιακό τρικ.

Θέμα δεύτερο: Οπως γράφει η ανακοίνωση του υπουργείου «Τα τραπεζικά ιδρύματα αξιολογούν την αξιοπιστία του εκάστοτε επενδυτή και τη βιωσιμότητα της επένδυσης, χωρίς παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού».

Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί οι τράπεζες δεν θεωρούν αξιόχρεες πολλές από εκείνες ακριβώς τις επιχειρήσεις που χρειάζονται τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης για να… ανακάμψουν.

Τρίτο και μάλλον αστείο, που δείχνει την προχειρότητα με την οποία διαχειρίζονται δισεκατομμύρια είναι αυτό που δείχνει το παρακάτω σκρινσοτ.

Δηλαδή την ώρα που ανακοινώνουν διαβούλευση, με 13 σελίδες κείμενο, δεν γράφουν (δεν ξέρουν; – άγνωστο) τη σχετική απόφαση. Συγχαρητήρια στο υπουργείο Οικονομικών και εις ανώτερα!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας