Οικονομία

Μαγνήτης για τους υποψήφιους αγοραστές τα σίγουρα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ

Παρασκευή, 3 του Σεπτέμβρη να …γελάς για την διοίκηση της ΔΕΗ μιας και σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.

Βάσει πηγών από την ίδια τη ΔΕΗ που ελέγχει το σύνολο των μετοχών της υπό πώληση εταιρείας, αναμένονται 3 – 4 προσφορές από επενδυτές που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τον Απρίλιο, όταν εκκινούσε η διαδικασίας πώλησης.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων συμπεριλαμβάνονται μεγάλες πολυεθνικές που ως πεδίο δράσης τους έχουν κυρίως το χώρο της χρηματοοικονομικής. Το ενδιαφέρον τους δικαιολογείται στη βάση των σταθερών εσόδων που έχει ο ΔΕΔΔΗΕ και των δυνατοτήτων που διαθέτει να ενοικιάσει τις υποδομές του σε άλλες δραστηριότητες, πχ σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Αυτές οι δυνατότητες βέβαια δεν εγγυώνται και τις αναγκαίες επενδύσεις στα περιουσιακά του στοιχεία, για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του δικτύου και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Οι επενδυτές θα υποβάλουν φακέλους με τα νομιμοποιητικά έγγραφα για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και την οικονομική προσφορά. Το επόμενο δεκαήμερο θα ακολουθήσει έλεγχος των εγγράφων και στη συνέχεια θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές. Το όνομα του τυχερού που θα πάρει τα σίγουρα έσοδα δεν θα γίνει γνωστό πριν το τέλος του χρόνου καθώς θα απαιτηθεί έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας