Τεχνολογία

Mητσοτάκης: «Θέλουμε οι ευρωεκλογές να ενισχύσουν το εντυπωσιακό μας ποσοστό στις εθνικές εκλογές»

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη (24/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ» εξήγησε ενώ συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής για την πολύ γρήγορη αντίδρασή του η οποία απέδειξε ότι ο κοινοβουλευτισμός έχει τα θεσμικά αντίβαρα για να αντιμετωπίσει ακραίες συμπεριφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ίδιος ανέφερε: «Με ρύθμιση της ΝΔ βρέθηκαν εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες» ενώ μιλησε για ανάχωμα Δημοκρατίας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Στην «ακροδεξιά πολυκατοικία» ο πρωθυπουργός τοποθέτησε τρία κόμματα. «Το κάθε ένα από αυτά τα τρία κόμματα σε διαφορετική έκφανση εκπροσωπεί κάτι ακραίο» ανέφερε.

Για τους Σπαρτιάτες ανέφερε, ακόμη: «Οι Σπαρτιάτες τέθηκαν εκτός διαδικασίας από τον Άρειο Πάγο μετά από ρύθμισή που προώθησε η Νέα Δημοκρατία. Αναφέρομαι φυσικά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ας μην ξεχνάμε, είχε κυβερνήσει με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Ο φασισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται με πράξεις και ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρεθήκαμε απέναντι τους με πράξεις, όχι με λόγια. Δόθηκε με σαφήνεια η απάντησή μας. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για το γεγονός πως το μόρφωμα αυτό είναι εκτός Ευρωεκλογών» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτες και διχαστικές τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου αναφορικά με τις προσελεύσεις πολιτικών στους ιερούς ναούς, ενόψει του Πάσχα.

«Δεν θέλω να πω περισσότερα. Οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση και όλοι είδαμε τι έγινε στη Βουλή. Καταλήγει κάποιος σε συμπεράσματα, για το τι εκφράζουν αυτά τα κόμματα. Υπάρχουν πολλοί γιαλαντζί πατριώτες, του γλυκού νερού. Ο πατριωτισμός είναι μια δύσκολη άσκηση» είπε σχετικά.

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για το αποτέλεσμα των προηγούμενων ευρωεκλογών ως το μέτρο σύγκρισης για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρησης του Ιουνίου.

«Την επόμενη ημέρα πάλι η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση. Άλλα κόμματα θέλουν να κάνουν τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα. Θα σηκώσουμε το γάντι. Έχουμε έργο να δείξουμε και θητεία μπροστά μας. Εμείς όμως δεν σταματάμε να μιλάμε για την σημασία της Ευρώπης. Θέλουμε να πετύχουμε στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία. Το ζήτημά μας είναι πως θα εκπροσωπηθεί η Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη» είπε.

Για τα πρόσωπα που στελεχώνουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, υπογράμμισε: «Ελάχιστους σελέμπριτι έχουμε. Κάθε μια και κάθε ένας, μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα έλεγα πως μόνο η ΝΔ θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Τα πρόσωπα που έχουμε βρίσκουν πολιτικό λόγο. Να κάνει ο κόσμος την επιλογή του με κριτήριο το ποιος θα τους εξυπηρετήσει την επόμενη ημέρα».

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι Ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, αλλά όχι εθνικές εκλογές. Το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες. Έχουμε ένα μειονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Η κινητοποίηση του κόσμου είναι πιο μικρή αλλά μπορούμε να μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα. Από τη στιγμή που και οι αντίπαλοί μας αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα, έτσι θα μετρήσουν και εκείνοι. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να εκλέξω όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές» είπε ακόμη.

Ενώ αποσαφήνισε: «Ήδη ακούω όλα αυτά αλλά είναι παράδοξο να ζητάει κανείς εκλογές με 17%. Εμένα αυτό δεν με αφορά. Θα σεβαστούμε όσα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Αν δεν είναι καλό το αποτέλεσμα θα προβληματιστούμε. Θέλουμε οι ευρωεκλογές να ενισχύσουν το εντυπωσιακό μας ποσοστό στις εθνικές εκλογές».

Για το ζήτημα της οπαδικής βίας σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα: «Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα. Θα ήθελα να σας πω πως για την οπαδική βία έχουμε κάνει πολλά πράγματα και έχουμε αποδείξει πως τα εννοούμε. Υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι έγινε μια πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα με εχεμύθεια, κάτι πολύ ασυνήθιστο. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη πως θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Έχουμε την πολιτική βούληση και πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι πως θα τελειώσουμε με το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια του. Δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς κανόνες».

Για τη δολοφονία στους Αγ. Αναργύρους: «Γροθιά στο στομάχι – Όλα έγιναν λάθος – Ήταν μια τραγωδία»

Για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους, επισήμανε: «Το πήρα με μεγάλη στεναχώρια και θυμό. Ήταν μια γροθιά στο στομάχι. Όλα έγιναν λάθος. Ήταν μια τραγωδία. Αλλά ήταν ένα περιστατικό μεγάλης αφύπνισης. Πλέον οι γυναίκες μπορούν να μιλήσουν για όσα βιώνουν. Κάτι αλλάζει στη μνήμη της Κυριακής. Πρέπει οι γυναίκες να νιώθουν πως αν απευθυνθούν στο κράτος, να υπάρχει μια δομή να τις προστατεύει. Κάθε τέτοια τραγωδία είναι μια ευκαιρία να μάθουμε».

Ερωτηθείς σχετικά με την πίεση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά και την ακρίβεια, υπογράμμισε: «Αν υπήρχε κάποια μαγική φόρμουλα, θα την είχαμε βρει. Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα από τις ενέργειές μας έφεραν διαφάνεια. Έχουμε βελτίωση. Υπάρχουν νοικοκυριά που δοκιμάζονται. Θα προσπαθήσω να συνδέσω την μεγάλη εικόνα με το τεφτέρι του κάθε νοικοκυριού.

Το εισόδημα καθορίζεται με το πόσα χρήματα μπαίνουν σε ένα σπίτι και πόσα βγαίνουν. Οι μισθοί αυξάνονται και οι φόροι μειώνονται, επειδή η οικονομία πάει καλά. Θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες. Έχουμε στοχευμένες επιλογές. Ο πληθωρισμός αρχίζει να υποχωρεί. Οι τιμές είναι 30% πάνω από ό,τι όταν ήταν πριν τρία χρόνια. Ο ανταγωνισμός είναι μια απάντηση. Τo e-katanalotis είναι μια σημαντική παρέμβαση.

Το σούπερ μάρκετ είναι στατιστικά το 23% των δαπανών ενός νοικοκυριού. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί. Αν δεν είχαμε ευρωπαϊκή στήριξη επί covid δεν θα είχαμε ανταπεξέλθει».

Σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών και τους χειρισμούς, τόνισε: «Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, σίγουρα πολλά θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά, ειδικά στο θέμα της επικοινωνίας και την ανοχή που δείξαμε στις θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι έγινε μπάζωμα. Οσο γνωρίζω εγώ και γνωρίζω αρκετά, όλα θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη.

Σίγουρα, το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής είναι ένα συγκροτημένο κείμενο. Σίγουρα η εικόνα η οποία δημιουργήθηκε άφησε μια άσχημη γεύση. Θέλω να σας πω πως από την αρχή αυτής της διαδικασίας είχα επισημάνει τον κίνδυνο να γίνει πεδίο κομματικών αντεγκλήσεων.

Η Δικαιοσύνη θα απαντήσει και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτό που μπορώ να πω είναι το πώς θα κάνουμε τα τρένα μας πιο ασφαλή. 450 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί. Η τηλεδιοίκηση είχε παραδοθεί. Δεν θα πρέπει να μιλάει κανείς χωρίς να γνωρίζει. Πρώτος εγώ θέλω Δικαιοσύνη.

Να τελειώνουμε με τις θεωρίες συνωμοσίας που ήταν προσβλητικές και σε προσωπικό επίπεδο. Προς το παρών αυτοί που ζητούν διάφορα, δεν έχουν καταθέσει καν προτάσεις. Δεν στέλνεται κάποιος στη Δικαιοσύνη χωρίς κατηγορητήριο».

«Ο κύριος Ανδρουλάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου» παρατήρησε ο πρωθυπουργός, για τα σχόλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, κατά του ίδιου.

Ερωτηθείς για το αν έχει επιλέξει αντίπαλο, είπε: «Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας όχι ο Κασσελάκης. Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι θα κάνουν στα κεντροαριστερά είναι δικό τους θέμα. Η Ελλάδα πέρασε μια κρίση μεγαλύτερη από ό,τι πέρασε οποιαδήποτε χώρα. Καλύπτουμε το χαμένο έδαφος, αλλά θαύματα δεν μπορώ να κάνω».

«Δεν είναι πολιτική αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, σημείωσε: «Καλό είναι στην πολιτική να μην υπάρχουν προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Κοιτάξτε τι έχουν πει για εμένα, έχω ακούσει απείρως πιο βαριά πράγματα από όσα έχω πει. Θα κριθούμε όλοι στις εκλογές του 2027. Καλό θα ήταν να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στοιχειωδώς στοιχειοθετημένο. Υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτική πρόταση, μην χαρακτηρίσω τι είναι».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button