Πολιτική

Live η ομιλία του Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια

Above Article Content Ad

Δείτε live τη νέα δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο δήμος Ανωγείων στην Κρήτη, για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο θέατρο “Νίκος Ξυλούρης”.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα “άλμπουμ” φωτογραφιών που συνθέτουν ένα βίντεο, με το ξεκίνημα της πολιτικής σταδιοδρομίας του Γ. Κεφαλογιάννη, το 1958 όταν εξελέγη στα 25 του χρόνια βουλευτής Ρεθύμνου. Το βίντεο περιέγραψε έναν άνθρωπο που ποτέ δεν προσπάθησε να εξαργυρώσει το εκτόπισμά του. Το 1976 ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, κάνοντας πράξη ένα κράτος ελπίδας με τη δημιουργία του ΕΚΑΒ, για την οποία ονομάστηκ “Ο κύριος 166”. Κατέστρεψε τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων ως υπουργός στην κυβέρνηση Τζανετάκου.

“Κάθε κομμάτι γης της πατρίδας του ήταν για αυτόν ιερό”, ακούστηκε μεταξύ άλλων στο βίντεο.

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννηςμ έκανε λόγο για μια μέρα τιμής, μνήμης και ανταπόδοσης, πολύ σημαντική για τα Ανώγεια. “Αποδίδουμε ελάχιστα από την οφειλόμενη τιμή” – ανέφερε ο δήμαρχος, μιλώντας για τον “Τσουρογιάννη”, γόνο μιας ιστορικής γενιάς των Ανωγείων και της Κρήτης. Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην πολιτική οξυδέρκεια, την πολιτική συνέπεια και την εντιμότητα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, αλλά και το πόσο ανοιχτό ήταν το σπίτι του, όλη την ημέρα, στο Ρέθυμνο και την Αθήνα, καθώς αισθανόταν καθήκον του να μετριάζει τον πόνο και να λύνει προβλήματα.

Ο δήμαρχος Ανωγείων αναφέρθηκε σε όσα ο Γιάννης Κεφαλογιάννης πέτυχε για τα Ανώγεια και την Κρήτη – τόσο ως προς έργα υποδομών όσο και σε έργα για την Υγεία.

“Οι Ανωγειανοί δεν ξεχνούν ότι πρέπει και οφείλουν να θυμούνται”, είπε ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ανακοινώνοντας την τοποθέτηση προτομής του Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια.

Article inline ad #5

To άρθρο Live η ομιλία του Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button