Πολιτική

Live η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο STAR: Θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και θα σβήσουμε την προσωπική διαφορά

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, εν όψει των εκλογών στις 21 Μαΐου 2023. 

Στην αρχή της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τονίζοντας ότι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και όχι “ακρίβεια Μητσοτάκη”. “Τι κάναμε: Το Market pass, η αύξηση των μισθών και η μείωση των φόρων, είναι το πρώτο ανάχωμα απέναντι στην ακρίβεια, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Έχουμε δει τα χειρότερα στον πληθωρισμό, έρχονται τα καλύτερα. Στην Ισπανία δεν λειτούργησε η παρέμβαση στον ΦΠΑ. Στερεί έσοδα από τα δημόσια ταμεία χωρίς να μειώνει ουσιαστικά τις τιμές.

Στην πορεία της τετραετίας, θα μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, αλλά όχι οριζόντια. Παράδειγμα ο καφές, μειώσαμε τον ΦΠΑ αλλά δεν λειτούργησε, μειώθηκε και εν συνεχεία αυξήθηκε η τιμή του…”.

“Η πολιτική που ακολουθήσαμε για την Ενέργεια είχε αποτέλεσμα”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι “δώσαμε προτεραιότητες στα νοικοκυριά. Με τη συνολική αποκλιμάκωση των τιμών, οι τιμές του ρεύματος και για τις επιχειρήσεις θα βαίνουν βελτιωμένες”.

“Αν η Ευρώπη είχε κάνει νωρίτερα δεκτή την πρόταση μας για πλαφόν στο φυσικό αέριο, θα είχαμε γλιτώσει πολλά χρήματα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες”. 

“Από το 2023 θα επιστρέψουν οι δημοσιονομικοί κανόνες στην ΕΕ. Εάν εφαρμόζονταν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βλέπαμε την επενδυτική βαθμίδα ούτε με το κυάλι”, συνέχισε.

“Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο. Θέλουμε κατώτατο μισθό στην τετραετία στα 950 ευρώ”. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και συνέχισε: “Μιλάμε για αυξήσεις στους μισθούς της τάξης του 25%, που μπορούμε να τις πετύχουμε. Πρέπει να βελτιώσουμε τη φορολογική συμμόρφωση… Ο covid μας βοήθησε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές”.

“Θα διορθώσουμε το έκτρωμα Κατρούγκαλου και θα σβήσουμε την προσωπική διαφορά”, είπε για τους συνταξιούχους. “Τεράστια ανεντιμότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ που κατακρεούργησε τους συνταξιούχους με τον νόμο Κατρούγκαλου. Σε βάθος χρόνου θα σβήσει η προσωπική διαφορά. Παραπάνω από 4% η αύξηση στους συνταξιούχους από του χρόνου αν βελτιώνεται η οικονομία”.

“Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, ειδικά για τα παιδιά που δουλεύουν σεζόν”, ανέφερε στη συνέχεια για τις κακές συνθήκες εργασίες στον τουρισμό. 

Δείτε live

To άρθρο Live η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο STAR: Θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και θα σβήσουμε την προσωπική διαφορά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button