ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Ειδήσεις

Λέσβος: Ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία στα νησιά από το ΓΕΩΤΕΕ (βίντεο)

Ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία στα νησιά διοργανώνει στη Λέσβο το παράρτημα Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στις 10:30 στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου και θα μεταδοθεί ζωντανά (Live Streaming) και από το κανάλι  του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στο youtube.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, κάλεσε τους κτηνοτρόφους του νησιού να συμμετέχουν στην ημερίδα, ενώ όπως τόνισε, για την ημερίδα θα επισκεφτούν τη Λέσβο ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς.

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Κατσαβέλλης τόνισε, ότι τον Ιούνιο αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου για την καρπόπτωση του Νοεμβρίου του 2021.

g

Πρόγραμμα ημερίδας

10:30 – 10:40  Εναρκτήριες τοποθετήσεις:

  • Παναγιώτης Κατσαβέλλης, Πρόεδρος Δ.Ε. Παραρτήματος Αιγαίου ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
  • Σπυρίδων Μάμαλης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

10:40 – 11:00  Χαιρετισμοί

11:00 – 11:20  Δημήτριος Παπαγιαννίδης, Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών ΥπΑΑΤ Ι Εισήγηση: «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης – Δράσεις κτηνοτροφίας»

11:20 – 11:40  Δημήτριος Μελάς, Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ Ι Εισήγηση: «Η ενίσχυση της αιγοπροβατοτροφίας στη Νέα Προγραμματική Περίοδο»

11:40 – 12:00  Γεώργιος Αρσένος, Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Κτηνίατρος Ι Εισήγηση: «Εκτροφή αιγοπροβάτων στη νησιώτικη Ελλάδα: ποιους αφορά και τι μέλλον έχει;»

12:00 – 12:20  Νεκτάριος Γιαδίνης, Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Κτηνίατρος Ι Εισήγηση: «Νοσήματα των μικρών μηρυκαστικών με ιδιαίτερη σημασία για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου»

12:20 – 12:40  Ιωσήφ Μπιζέλης, Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Επιστημών των Ζώων του ΓΠΑ, Χημικός & Γ εωπόνος-Ζωοτέχνης Ι Εισήγηση: «Γενετική Βελτίωση του προβάτου σε νησιωτικά περιβάλλοντα»

12:40 – 13:00 Ι Ευθύμιος Τσιατούρας, Προϊστάμενος Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις ΕΥΕ ΠΑΑ Ι Εισήγηση: «Επενδύσεις στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

 

πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button