Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για προσφυγικό: Η αλληλεγγύη της ΕΕ να μην εξαντλείται σε χρηματοδοτήσεις

Για την επίσκεψή του στην Σάμο και την σύγχρονη προσφυγική δομή που έχει γίνει εκεί μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται στο νησί.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι η δομή φιλοξενεί περί τους 300 πρόσφυγες και μετανάστες και έχει μεγαλύτερη δυναμικότητα αλλά εκτίμησε ότι θα είναι αχρείαστη. 
Όσον αφορά στην διαχείριση του προσφυγικού ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην ΕΕ επαναλαμβάνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά ένα πρόβλημα βαθύτατα ευρωπαϊκό και ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στην χρηματοδότηση της υπερσύγχρονης δομής. 
«Θα πρέπει η ΕΕ να καταλήξει σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου το οποίο με δίκαιο τρόπο θα επιμερίζει τις ευθύνες διαχείρισης ενός σύνθετου προβλήματος το οποίο αφορά ολόκληρη την Ευρώπη συνολικά». 
Ο κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας είπε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και η δομή της ντροπής κλείνει και μια υπερσύγχρονη ανοίγει.

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης για προσφυγικό: Η αλληλεγγύη της ΕΕ να μην εξαντλείται σε χρηματοδοτήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας