Τεχνολογία

Κορονοϊός: Ένας Έλληνας δημιούργησε μόνος του τη δική του ιστοσελίδα για στοιχεία της πανδημίας

Φαίνεται πως για κάποιους η καραντίνα αποτέλεσε περίοδο έμπνευσης και δημιουργίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένας έλληνας φοιτητής στο Εδιμβούργο, ο οποίος αξιοποίησε ιδιαίτερα δημιουργικά τον χρόνο που βρισκόταν στο σπίτι λόγω πανδημίας, δημιουργώντας μια ιστοσελίδα η οποία παρουσιάζει τα τελευταία στατικά στοιχεία του κορονοϊού και του εμβολιασμού όχι μόνο ανά χώρα, αλλά και ανά νομό και περιοχή.

Αν και υπάρχουν αρκετές παρόμοιες ιστοσελίδες, ο νεαρός Γιώργος Καραμπάσης, ήθελε η δική του να παρέχει πιο εξειδικευμένες πληροφορίες ανά περιφέρεια κάθε χώρας. Όπως είπε σε συνέντευξή του στον «Παλμό της Γλυφάδας», όντας φοιτητής στο Εδιμβούργο, στην αρχή της πανδημίας ήξερε ότι υπήρχαν κρούσματα κορονοϊού στη Σκωτία γενικότερα, αλλά δεν γνώριζε πόσα ακριβώς βρίσκονταν στην πόλη του.

Έτσι, ξόδεψε αρκετό χρόνο για την υλοποίησή της ιδέας του: έστησε τον κώδικα, νοίκιασε ένα server, ανάρτησε τα δεδομένα για κάθε χώρα και ανέλαβε τη συντήρηση του site. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία αρχικά, καθώς και ο ίδιος μάθαινε την όλη διαδικασία κατά το «χτίσιμο» της ιστοσελίδας

Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη. Όταν ανοίγει κάποιος το site, βλέπει άµεσα τα δεδοµένα ανά χώρα µαζί µε τους θανάτους, αναρρώσεις, τεστ, εµβόλια κτλ. Πατώντας στο µπλε βελάκι στον πίνακα, ο χρήστης µπορεί να δει στατιστικά ανά νοµό ή περιοχή της χώρας αυτής.

Η ανά νομό κατανομή των κρουσμάτων κοροναϊού περιλαμβάνει τόσο την Ελλάδα όσο και τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τις πολιτείες της Αμερικής. Όλα τα στοιχεία έρχονται από επίσηµες ιστοσελίδες από την κυβέρνηση της κάθε χώρας.

2

Αν και στην αρχή η σελίδα του έκανε… χαμηλές πτήσεις, τον τελευταίο μήνα έχει λάβει χιλιάδες προβολές όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλον τον κόσμο καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών για εξειδικευμένα δεδομένα για τον κορονοϊό αυξάνεται. Ειδικά η προσθήκη της κατανομής των εμβολιασμών ανά χώρα έχει προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

Μάλιστα, ο Γιώργος μίλησε και σε κανάλι του Τέξας για την ιστοσελίδα του.

43

Έως τώρα έχει λάβει αρκετά θετικά μηνύματα και σχόλια για την ιστοσέλιδα, για το πόσο εύκολο είναι κάποιος να βρει τα πιο πρόσφατα δεδομένα του κορονοϊού αλλά και εμβολιών ανα νομό. «Τα θετικά σχόλια δεν τα έλαβα μόνο από Έλληνες επισκέπτες, αλλά και από κατοίκους των ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο κτλ».

Δείτε εδώ την ιστοσελίδα για τα δεδομένα του κορονοϊού από τον Γιώργο Καραμπάση

Πηγή: in.gr

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας