Πολιτική

Κοντολέων: Δεν ενημερωνόταν το Μαξίμου για επισυνδέσεις

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, 17:51

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:30 η ακρόαση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα, Ιωάννη Ρουμπάτη και Παναγιώτη Κοντολέοντα ,καθώς και του τέως γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε πως ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το Γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, σημειώνοντας πως ενημερώσεις γίνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα ερευνών μόνο αν αυτό κρινόταν απαραίτητο. Επίσης φέρεται να αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη, ακόμα και για το αν έχει καταστραφεί ο συγκεκριμένος φάκελος, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα επικαλούμενα τη ρήτρα απορρήτου.

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης (διοικητής ΕΥΠ 2015-19) παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «άκουγε» τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, και τον κ. Σπύρο Σαγιά, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και δικηγόρο την περίοδο παρακολουθήσεων. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους, αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Eν τω μεταξύ το απόρρητο επικαλέστηκαν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οΓρηγόρης Δημητριάδης και ο Παναγιώτης Κοντολέων, προκειμένου να μην απαντήσουν για ποιο λόγο ήταν υπό παρακολούθηση ο Νίκος Ανδρουλάκης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, 18:01

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button