Πολιτική

«Καθοριστική η προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Ελληνική Αστυνομία»

Above Article Content Ad

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μαζί με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέα Δρακόπουλο βρέθηκαν σήμερα (31.08.2022) στο Κέντρο Εκπαίδευσης και το Σκοπευτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που πραγματοποιούνται με δωρεά άνω του 1,5 εκ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Ο εκσυγχρονισμός του Σκοπευτηρίου ενίσχυσε σημαντικά το επίπεδο αποτελεσματικότητας  των προσφερόμενων υπηρεσιών αστυνόμευσης και ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:
«Πρόκειται για μία δωρεά που επιτρέπει σε όλους μας να αισθανόμαστε περισσότερη ασφάλεια. Πρώτα απ’ όλα στους ίδιους τους αστυνομικούς μας, που απέκτησαν ένα σύγχρονο σκοπευτήριο, έναν σύγχρονο χώρο ασκήσεων και εκπαίδευσης. Για να είναι πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το έγκλημα, να σταθούν δίπλα στον πολίτη, προσφέροντας εν τέλει, περισσότερη ασφάλεια στην κοινωνία μας».

Article inline ad #5

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, για την προσφορά του στην Αστυνομία και συμπλήρωσε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που έχετε ενσωματώσει στο δικό σας όραμα τη μέγιστη κατά τη γνώμη μου αξία της ασφάλειας, η οποία είναι προϋπόθεση της ελευθερίας. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος αν δεν αισθάνεται ασφαλής και κανένα κράτος δεν είναι ισχυρό και σταθερό αν δεν παρέχει ασφάλεια στα σύνορα του και στο εσωτερικό του».

Ο Υπουργός κατέληξε λέγοντας: «Η συμβολή σας στην Ελληνική Αστυνομία, είναι καθοριστική. Αυτό εδώ το κέντρο είναι λειτουργικό χάρη στη δική σας προσφορά. Ένα διεθνές κέντρο αστυνομικής εκπαίδευσης, ένα σύμβολο που δείχνει ότι η Ελλάδα έχει στρατηγικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ότι είναι ένα κράτος σταθερότητας για ολόκληρη την περιοχή με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για τους Έλληνες και για όλους τους πολίτες που επισκέπτονται την πατρίδα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button