Υγεία

«Καθεστώς» η καθυστερημένη πληρωμή των εφημεριών των γιατρών

Above Article Content Ad

«Η κυβέρνηση έχει καθιερώσει την καθυστερημένη πληρωμή των τακτικών εφημεριών των γιατρών», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η οποία απαιτεί την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων.

«Αγανάκτηση και οργή», δηλώνουν οι γιατροί του ΕΣΥ, ότι τους προκαλεί το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δε θα πληρωθούν, όπως λένε, ούτε τον Αύγουστο για τις τακτικές εφημερίες, καθώς και τη νυχτερινή και υπερωριακή εργασία για τον μήνα Ιούλιο, λόγω τη μη έγκαιρης εκταμίευσης του κονδυλίου του 3ου τριμήνου 2022.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που χρειάζεται να παρέμβουμε για τα αυτονόητα, ούτε η πρώτη φορά που δεν εκταμιεύονται έγκαιρα τα αναγκαία κονδύλια. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καθιερώσει την καθυστέρηση στις πληρωμές. Αυτή είναι η περίφημη «κανονικότητα» που μας επιφυλάσσουν. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την υπέρβαση των εσόδων που κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το 1ο 7μηνο κατά 4,803 δις ευρώ, αποτέλεσμα της απογείωσης της φοροληστείας σε βάρος μας, δεν περισσεύει «ούτε ένα ευρώ» για την πληρωμή των τακτικών εφημεριών, της υπερωριακής και νυχτερινής εργασίας των υγειονομικών», υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί.

ΟΕΝΓΕ: «Απλήρωτες οι εφημερίες εδώ και 14 μήνες»
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των γιατρών, απλήρωτες είναι εδώ και 14 μήνες οι πρόσθετες εφημερίες τις οποίες το Υπουργείο Υγείας εξαναγκάζει τους γιατρούς να κάνουν -όπως υποστηρίζουν μάλιστα- με «εντέλλεσθε» λόγω των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό των δημόσιων μονάδων υγείας «αλλά και η πολυδιαφημιζόμενη από την κυβέρνηση» πρόσθετη αποζημίωση για κάθε υπεράριθμη εφημερία των συναδέλφων στα τμήματα και τις κλινικές Covid.

Οι γιατροί του ΕΣΥ απαιτούν, όπως υποστηρίζουν:

  • Να εκταμιευθεί άμεσα το κονδύλι του τρίτου τριμήνου ώστε να πληρωθούν τον Σεπτέμβριο οι τακτικές εφημερίες, οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και οι αργίες Ιουλίου – Αυγούστου.
  • Να πληρωθούν άμεσα και στο σύνολό τους οι πρόσθετες εφημερίες καθώς και η πρόσθετη αποζημίωση των εφημεριών των συναδέλφων στις κλινικές και στα τμήματα Covid.

Πηγή: iatropedia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button