Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: «Ας σεβαστούμε το δικαίωμά τους σε μια προστατευμένη αθωότητα»

Above Article Content Ad

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με μια ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook, τόνισε την ανάγκη προστασίας του δικαιώματος στην αθωότητα κάθε παιδιού και δημοσίευσε όμορφες φωτογραφίες, από την επίσκεψη των Παιδικών Χωριών SOS της Βάρης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η  Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ήταν αφιερωμένος στο καλύτερο αύριο αυτού του κόσμου, τα παιδιά.

Ήρθαν από το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης, με πρόσωπα φωτεινά, έτοιμα να αντικρίσουν παντού το θαύμα, σ’ ένα λουλούδι, μια πεταλούδα, ένα παιχνίδι, έπαιξαν και διασκέδασαν για ώρα πολλή.

Μαζί τους ήρθαν και άλλα παιδιά και μοιράστηκαν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς. Βλέποντάς τα, η σκέψη στρέφεται αναπόφευκτα σε όσες μικρές υπάρξεις έχουν γνωρίσει από την τρυφερή τους ηλικία την πιο σκοτεινή και άγρια πλευρά της ζωής. Παιδιά κακοποιημένα, παραμελημένα, φοβισμένα, καταδικασμένα σε μιαν απέραντη, ζοφερή μοναξιά.

Η βία κατά των παιδιών, λεκτική, σωματική, σεξουαλική, είναι ένα έγκλημα διαρκές. Ο αντίκτυπός του στο θύμα αλλά και στην κοινωνία εκτείνεται μέσα στον χρόνο, σφραγίζοντας ανεξίτηλα την ψυχή όσων την υφίστανται και στιγματίζοντας τον συλλογικό μας βίο.

Μέρες όπως η σημερινή δεν μπορούν να εξαντλούνται σε ευχολόγια και κενές διακηρύξεις. Ας μην κωφεύουμε στην βουβή κραυγή των παιδιών αυτών.

Article inline ad #5

Ας σεβαστούμε το απαράγραπτο δικαίωμά τους σε μια προστατευμένη αθωότητα. Ας δώσουμε σε όλα τα παιδιά μια οικογένεια, ένα περιβάλλον αγάπης και φροντίδας μέσα στο οποίο θα ανθίσουν και θα ευημερήσουν στα πιο σημαντικά, τα διαπλαστικά χρόνια της ζωής τους.

Οικοδομώντας ένα παρόν αρμονικό για το παιδί δεν εκπληρώνουμε απλώς ένα κοινωνικό καθήκον. Βάζουμε τα θεμέλια για ένα πιο φωτεινό μέλλον, για έναν καλύτερο κόσμο».

To άρθρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: «Ας σεβαστούμε το δικαίωμά τους σε μια προστατευμένη αθωότητα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button