Αθλητισμός

«Καμία μάσκα δεν μπορεί να καλύψει τα ελαττώματα»

«Arigato» (ευχαριστώ) και «Sayonara» (αντίο) … Μετά από 12 ημέρες εξαιρετικής αθλητικότητας, δεξιοτεχνίας και θάρρους, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 ολοκληρώθηκαν  χθες  (5/9) σε μια εντυπωσιακή τελετή λήξης στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η Φλόγα έσβησε, η Παραολυμπιακή σημαία κατέβηκε και η Κυβερνήτης του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε την παρέδωσε στην Αν Ινταλγκό, Δήμαρχο του Παρισιού, μέσω του προέδρου της διεθνούς Παραολυμπιακής επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς. Οι επόμενοι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.

«Το αξέχαστο και ιστορικό παγκόσμιο αθλητικό γεγονός ήταν μια γιορτή πρωτιών και στιγμών κοινής χαράς και πόνου. Τι ταξίδι! Τι αθλήματα! Τι παιχνίδια! Τι περισσότερο να πω από το arigato, Τόκιο. Μαζί, ενάντια στις πιθανότητες, το κάναμε», δήλωσε ο πρόεδρος της IPC, Άντριου Πάρσονς.

«Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 δεν ήταν μόνο ιστορικοί, ήταν φανταστικοί. Σε 12 μαγικές ημέρες, οι αθλητές έδωσαν στον κόσμο αυτοπεποίθηση, ευτυχία και ελπίδα. Οι αθλητές έσπασαν ρεκόρ. Οι αθλητές ζέσταναν τις καρδιές. Οι αθλητές άνοιξαν μυαλά. Οι αθλητές άλλαξαν τη ζωή. Αυτοί οι Αγώνες βοήθησαν στην εκπλήρωση των ονείρων πολλών εδώ στο Τόκιο και τροφοδότησαν τις φιλοδοξίες πολλών περισσότερων που τους παρακολούθησαν από το σπίτι. Δεν είναι μόνο μια τελετή λήξης, αλλά ένα άνοιγμα σε ένα λαμπρό και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον πλανήτη μας. Καμία μάσκα δεν μπορεί να καλύψει τα ελαττώματα.

Καθώς προσπαθούμε να επιστρέψουμε καλύτερα, το 15 % του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μπορεί να μείνει πίσω. Πρέπει να δούμε πέρα ​​από τους αθλητές που έχουν αποδώσει τόσο καλά εδώ και να δούμε τα 1,2 δισεκατομμύρια άτομα με αναπηρία. Μπορούν, και θέλουν, να είναι ενεργοί πολίτες σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς. Αυτή ήταν η επιθυμία του ιδρυτή μας, Σερ Λάντγουινγκ Γκάτμαν. Αντηχώντας τα συναισθήματά του, υπήρξε μια συγκινητική ερμηνεία του What A Wonderful World, ένα τραγούδι που έμεινε τόσο αξέχαστο από τον αείμνηστο μεγάλο Λούις Αρμστρονγκ, για να διαδώσει το παγκόσμιο μήνυμα αγάπης, ειρήνης, ενότητας, διαφορετικότητας και αρμονίας», πρόσθεσε.

«Το μακρύ ταξίδι μας τώρα τελειώνει. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 τελείωσαν και ήταν υπέροχο να βλέπουμε κάθε χώρο γεμάτο χαμόγελα», δήλωσε η πρόεδρος του Τόκιο 2020 Σέικο Χασιμότο, η οποία ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση των Αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών.

«Πριν από οκτώ χρόνια, υποσχεθήκαμε στον κόσμο πραγματική φιλοξενία. Είμαι βέβαιη ότι κάθε αθλητής ένιωσε αυτό το πνεύμα εδώ. Χάρη στον σεβασμό που έχετε ο ένας για τον άλλον και την ενότητα του πνεύματός σας, ακόμη και μπροστά σε τόσο δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε να πετύχουμε αυτούς τους Αγώνες. Είμαι πολύ περήφανη για αυτήν την υπέροχη ομάδα. Για τους Παραολυμπιονίκες. Μας συγκίνησαν οι εκπληκτικές εμφανίσεις σας. Είδαμε την πεποίθησή σας, την αποφασιστικότητα και την ατελείωτη σκληρή δουλειά σας καθώς αρνηθήκατε να θέσετε όρια στον εαυτό σας. Τα μακρά και επίπονα μονοπάτια που έχετε διανύσει μας συγκλόνισαν όλους στον πυρήνα. Ο αντίκτυπός σας ως Παραολυμπιονίκες έχει ένα μήνυμα για όλους μας. Έχετε εμπνεύσει πολλούς από εμάς να ξεκινήσουν τα νέα μας ταξίδια. Μας δώσατε τη διορατικότητα και τη δύναμη να κοιτάξουμε τον εαυτό μας και να διαμορφώσουμε το δικό μας μέλλον.

Το παγκόσμιο μήνυμα αγάπης, ειρήνης, ενότητας, διαφορετικότητας και αρμονίας

Η αλλαγή ξεκινά με την επίγνωση. Είμαστε αποφασισμένοι να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον, όπου οι άνθρωποι θα αναγνωρίζουν και θα υποστηρίζουν τις διαφορές του άλλου χωρίς διακρίσεις ή εμπόδια οποιουδήποτε είδους. Προχωράμε τώρα με τον όρκο ότι αυτή η δέσμευση θα είναι καταλύτης για κοινωνικές αλλαγές».

Καθώς η αυλαία κατέβηκε στο Τόκιο, το επίκεντρο άλλαξε και μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι. Μετά την εκτέλεση του εθνικού ύμνου, οι θεατές μεταφέρθηκαν ζωντανά στο Παρίσι, όπου ο μουσικός Πον, πραγματοποίησε μια εξαιρετική παράσταση, αντανακλώντας το τι θα προσφερθεί στους αθλητές το 2024, με ένα μουσικό μείγμα που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας μόνο την κίνηση του τα μάτια του.

Ξαπλωμένος στο κρεβάτι, ο Πον, ο οποίος ανέπτυξε ALS, μια σπάνια νευρολογική ασθένεια, το 2015, χρησιμοποιεί λογισμικό ελέγχου ματιών για να συνεχίσει το πάθος του για τη μουσική και τη δημιουργικότητα από το ιατρικά εξοπλισμένο δωμάτιο του. Χάρη σε αυτήν την παράσταση, ο Πον, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Γκιλιέμ Γκαλάρ, και βασικό πρόσωπο στη μουσική σκηνή τη δεκαετία του 2000, έδειξε, με τον δικό του τρόπο, ότι τίποτα δεν ήταν αδύνατο.

Η μουσική του προκάλεσε πανηγυρισμούς στον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ, όπου οι Παρα-αθλητές είχαν συγκεντρωθεί κάτω από μια γιγαντιαία σημαία του 2024 για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τους Αγώνες και να ευχαριστήσουν το Τόκιο και την Ιαπωνία και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες τους να τελειώνουν.

Το “Arigato” (ευχαριστώ) και το “Sayonara” (αντίο) αποτυπώθηκαν σε τεράστιες οθόνες LED για να στείλουν το μήνυμα στον κόσμο και για δεύτερη φορά, ότι οι Αγώνες στο Τόκιο, την πόλη φιλοξένησε για πρώτη φορά τους Αγώνες το 1964, τελείωσαν.

Πυροτεχνήματα φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό πάνω από το Τόκιο καθώς οι αθλητές χόρευαν και γιόρταζαν και ενώνονταν στο γήπεδο παρακάτω. Είχαν θυσιάσει τόσα πολλά για να πάρουν μέρος και ήταν ώρα για πάρτι.

Η Παραολυμπιακή φλόγα μπορεί να έσβησε, αλλά η ανθεκτικότητα, η εξαιρετική ικανότητα και το θάρρος των αθλητών τις τελευταίες 12 ημέρες ήταν ένας φάρος ελπίδας για τον υπόλοιπο κόσμο και έλαμψε το φως στη διαφορετικότητα και την ενότητα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας