Αθλητικά

Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για Νις και Κολωνία

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, 20:26

Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Νις και της Κολωνίας, μετά από τις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών τους που άφησαν 32 τραυματίες την Πέμπτη, κατά τη συνάντηση των δύο συλλόγων για τους ομίλους του Europa League (1-1).

Οι βαρύτερες κατηγορίες αφορούν τη γαλλική ομάδα, γηπεδούχο του αγώνα, για έναν… καταρράκτη παραβιάσεων των κανόνων «τάξης και ασφάλειας» κατά τη διάρκεια ευρωπαϊκών διοργανώσεων (εκτόξευση βλημάτων, άναμμα καπνογόνων, αναταραχές), που προκάλεσαν οι οπαδοί της.

Η Νις θα πρέπει επίσης να απαντήσει για τις ελλείψεις στον «προσδιορισμό των υπευθύνων», στο προσωπικό ασφαλείας, στην αναζήτηση και το »«φιλτράρισμα» των θεατών, καθώς και στον περιορισμό των κινήσεών τους, καθώς υπάρχει πλήρης αμφισβήτηση του συστήματος υποδοχής της για το συγκεκριμένο αγώνα.

Από την πλευρά της, η Κολωνία διώκεται πειθαρχικά για «ρίψη αντικειμένων, άναμμα καπνογόνων» και την «ταλαιπωρία» που προκάλεσαν οι οπαδοί της.

Τα πειθαρχικά όργανα της UEFA θα αποφασίσουν «εν ευθέτω χρόνω», διευκρινίζει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, ενώ οι σκηνές της Πέμπτης έθεσαν γι΄ άλλη μια φορά το ζήτημα της ασφάλειας στις κερκίδες.

Μια ώρα πριν από την έναρξη του παιχνιδιού εκατοντάδες κουκουλοφόροι οπαδοί, στα χρώματα της Κολωνίας, εισέβαλαν στην προεδρική εξέδρα, κάποιοι εξ αυτών οπλισμένοι με καρέκλες ή σιδερένιες ράβδους που είχαν αποσπάσει από το στάδιο, για να «πολεμήσουν» με τους αντίπαλους οπαδούς.

Article inline ad #5

Συνολικά 32 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί κι ένας υπάλληλος του σταδίου, τραυματίστηκαν. Τέσσερις οπαδοί νοσηλεύτηκαν, ανάμεσά τους ένας μεθυσμένος παριζιάνος οπαδός που είχε διεισδύσει ανάμεσα στους Γερμανούς και ο οποίος έπεσε από τις εξέδρες, από ύψος πέντε μέτρων.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, 20:30

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button