Αθλητικά

Η τρίτη φορά στην ιστορία που… σταμάτησε το πρωτάθλημα

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, 18:38

Αυτή θα είναι μόλις η τρίτη φορά που το αγγλικό πρωτάθλημα αναστέλλει την διεξαγωγή των αγώνων του. Όπως είναι γνωστό αναβλήθηκαν όλοι οι αγώνες ποδοσφαίρου στην Αγγλία από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) της χώρας, συμμετέχοντας στο πένθος για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, σε ηλικία 96 ετών.

«Σε ένδειξη σεβασμού, μετά τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, το αγγλικό ποδόσφαιρο αποφάσισε να αναβάλει όλους τους αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ 9 και 11 Σεπτεμβρίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FA.

«Για να τιμήσουμε την εξαιρετική ζωή και την προσφορά της στο έθνος, και ως ένδειξη σεβασμού, τα παιχνίδια της Premier League αυτού του Σαββατοκύριακου αναβάλλονται, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα της Δευτέρας το βράδυ», ανέφερε η Premier League χαρακτηριστικά.

Η πρώτη φορά -όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αργεντινής Marketing registrado-, που το αγγλικό πρωτάθλημα σταμάτησε, ήταν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η δεύτερη, λόγω της πανδημίας Covid-19, τον Μάρτιο του 2020.

Να σημειωθεί ότι όταν πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, στις 31 Αυγούστου 1997, αναβλήθηκε ο αγώνας μεταξύ Λίβερπουλ και Νιούκαστλ και έγινε 24 ώρες αργότερα.

Tον Απρίλιο του 2021, όταν πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας και δούκας του Εδιμβούργου, η Premier League αποφάσισε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του.

Article inline ad #5


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, 18:41

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button