Οικονομία

Η πρώτη αύξηση των επιτοκίων μπορεί να έρθει στα τέλη του επόμενου έτους ή στις αρχές του 2023


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, 18:48

Ο πρόεδρος της FED Philadelphia, Patrick Harker, δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι υπέρ της έναρξης της μείωσης των αγορών περιουσιακών στοιχείων ύψους 120 δισ. δολαρίων το μήνα της κεντρικής τράπεζας από τον Νοέμβριο και την ολοκλήρωση στα μέσα του 2022, ωστόσο σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από την Ολομέλεια της Επιτροπής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα ήθελε να τελειώσει το tapering στα μέσα του επόμενου έτους.

Ο Harker δήλωσε ακόμη ότι η FED ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων για πρώτη φορά στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Ενώ οι αγορές περιουσιακών στοιχείων ήταν απαραίτητες για τη διατήρηση της λειτουργίας των αγορών κατά τη διάρκεια της κρίσης, η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με διαφορετικά προβλήματα τώρα, σημείωσε ο Harker.

«Το πρόβλημα βρίσκεται στην πλευρά της προσφοράς και όχι της ζήτησης. Οι αγορές περιουσιακών στοιχείων δεν κάνουν πολλά – ή τίποτα – για να το βελτιώσουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Harker τόνισε ότι είναι επιφυλακτικά αισιόδοξος για την οικονομία και πρόσθεσε ότι αναμένει τον πληθωρισμό να υποχωρήσει σε “λίγο πάνω από το 2%”, αφού αυξηθεί πάνω από το ετήσιο ποσοστό του 4% φέτος.

Ακόμη, δήλωσε ότι ορισμένες από τις διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού που πλήττουν την οικονομία «θα μπορούσαν να διαρκέσουν για τα επόμενα δύο χρόνια».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, 18:48

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας