Αθλητικά

Η Ουκρανία ζήτησε από τη FIFA να πάρει τη θέση του Ιράν

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, 22:35

Η Ουκρανία ζήτησε από τη FIFA «να εξετάσει το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ», ανέφερε δημοσιογράφος του Sky Sports. Όπως είχε ήδη συμβεί με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, οι ουκρανικές Αρχές αμφισβητούν τη συμμετοχή της χώρας που βοηθά τις ρωσικές επιθέσεις κατά των Ουκρανών, μέσω της προμήθειας όπλων.

Αποκλεισμένη από τη διοργάνωση στον τελικό των ευρωπαϊκών πλέι οφ από την Ουαλία (1-0), η Ουκρανία δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Σύμφωνα με τον Καβέχ Σόλεκολ, δημοσιογράφο του Sky Sports, η εκτελεστική επιτροπή της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ζήτησε από τη FIFA «να εξετάσει τον αποκλεισμό του Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ», για το λόγο που προαναφέρθηκε.

Αυτός ο ισχυρισμός ακολουθεί παρόμοιο αίτημα που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα ο ουκρανικός σύλλογος Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο οποίος είχε υποστηρίξει, μέσω της φωνής του γενικού διευθυντή του Σεργκέι Πάλκιν, ότι το Ιράν δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο (20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου).

«Ενώ οι Ιρανοί ηγέτες περνούν καλά βλέποντας την Εθνική ομάδα τους να παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ουκρανοί θα σκοτωθούν από ιρανικά drones και πυραύλους. Σχεδόν 250 από αυτά τα drones έχουν ήδη επιτεθεί σε ειρηνικές πόλεις στην Ουκρανία», είχε διαβεβαιώσει η Σαχτάρ.

«Κάθε ένα από αυτά παρήχθη και παραδόθηκε από τις ιρανικές Αρχές. Ιρανοί εκπαιδευτές και ο στρατός εκπαίδευσαν και διαχειρίστηκαν άμεσα τις εκτοξεύσεις drone που κατέστρεψαν σπίτια, μουσεία, πανεπιστήμια, γραφεία, γήπεδα και πάνω απ΄ όλα σκότωσαν Ουκρανούς», ανέφερε ο σύλλογος, διαβεβαιώνοντας ότι η κενή θέση θα καλυφθεί από την Εθνική Ουκρανίας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, 22:37

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button