Πολιτική

Η κυβέρνηση μισεί τους ναυτικούς

«Η θέση της κυβέρνησης να μην ισχύει ο κατώτατος μισθός στους ναυτικούς δεν εκπορεύεται από κάποια ευρωπαϊκή οδηγία, ούτε στηρίζεται σε νομικά δεδομένα» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Είναι προφανές πως η κυβέρνηση μισεί τους ναυτικούς, όπως μισεί όλους τους εργαζόμενους».

Ο ευρωβουλευτής αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση «έφτασε στο σημείο ακόμα και να προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εξαίρεση των ναυτικών από το πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας που αφορά τη θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή θέλει ο ευρωπαϊκός κατώτατος Μισθός να μην εφαρμόζεται στους ναυτικούς».

«Όμως ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις θέσεις που έχει διατυπώσει έχει πάρει σαφή θέση υπέρ του κατώτατου μισθού και στη ναυτική εργασία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή της προς την Ελληνική Βουλή πανηγυρικά επιβεβαιώνει ότι και οι ναυτικοί υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας»

Σε περιοδεία του στη Χίο, ο ευρωβουλευτής συζήτησε με Χιώτες ναυτικούς και συνταξιούχους του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας