Οικονομία

Η “κρυπτοποίηση” των αναδυόμενων αγορών ενδεχόμενη απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021, 16:36

H είσοδος των ψηφιακών νομισμάτων στις αναδυόμενες αγορές θα μπορούσε να οδηγήσει σε “κρυπτοποίηση” (cryptoization) των εν λόγω οικονομιών, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να υπονομεύσει τους συναλλαγματικούς και κεφαλαιακούς ελέγχους και να απειλήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε την Παρασκευή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο το τελευταίο έτος, καθώς αυξάνεται η δημοφιλία τους, με αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως το Βιτενάμ, η Ινδία και το Πακιστάν να προχωρούν σε γοργές κινήσεις για την υιοθέτησή τους, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων blockchain, Chainalysis.

Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν, θεωρητικά, έναν φθηνότερο και ταχύτερο τρόπο διασυνοριακής μεταφοράς χρημάτων. Οι υποστηρικτές τους λένε ότι τα ψηφιακά νομίσματα, όπως και τα κρυπτονομίσματα σταθερής αξίας (stablecoins) θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην “προστασία” των αποταμιεύσεων από τον υψηλό πληθωρισμό ή τις διακυμάνσεις των τοπικών νομισμάτων.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021, 16:36

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας