Οικονομία

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων στο επίκεντρο συνεδρίου του ΙΟΒΕ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021, 23:31

Η υλοποίηση του προγράμματος για την ενίσχυση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής ενότητας του διήμερου συνεδρίου που διοργάνωσαν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με τίτλο: «Ελλάδα & Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Πώς το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» μπορεί να μετατρέψει την κρίση πανδημίας σε ευκαιρία;».

Η Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του Enterprise Greece, αναφέρθηκε στον ρόλο του Enterprise για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των εγχώριων επιχειρήσεων αλλά και τη συμβολή του στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η Ιουλία Τσέτη, διευθύνουσα σύμβουλος στη Uni Pharma, ενώ χαρακτήρισε ως «κλειδί» μια πιο φιλική στάση προς τη βιομηχανία, κάτι που θα επιτρέψει να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα που θα δώσει ώθηση στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης, Partner, Big Pi Ventures, υπογράμμισε τον ρόλο των venture capitals στη χρηματοδότηση εταιρειών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για οικοσύστημα που ελκύεται από την καινοτομία και την τεχνολογία.

Ο Ιωάννης Χατζηγιάννης, επικεφαλής του γραφείου της DG Reform της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ότι κεντρικός στόχος του Ταμείου Ανάκαμψης είναι να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία. Σημείωσε ότι πρόκειται για καινοτόμο εργαλείο που συνδυάζει επενδύσεις με μεταρρυθμίσεις. Υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα παρακολουθεί την υλοποίηση των προγραμμάτων ανάκαμψης προσθέτοντας ότι είναι δίπλα στα κράτη μέλη για να παρέχει κάθε βοήθεια με στόχο την αποτελεσματική υλοποίηση των προγραμμάτων.

Ο Φώτης Κοκοτός, διευθύνων σύμβουλος στην Elounda Real Estate Development, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), υπογράμμισε την ανάγκη εστίασης στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει η χώρα στους επισκέπτες. Σε ό,τι αφορά τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης στην ενδυνάμωση του τουρισμού, σημείωσε ότι μέσω του σχεδίου θα χρηματοδοτηθεί η ψηφιακή αναβάθμιση του τουρισμού, καθώς και κρίσιμες υποδομές όπως δρόμοι, λιμάνια και αεροδρόμια που συνδέονται με το τουριστικό προϊόν. Τόνισε ακόμα την ανάγκη να ενισχυθούν οι υποδομές νησιών όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα εκατομμύρια επισκεπτών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021, 23:31

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας