Πολιτική

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σήμερα 14/10/2021

Με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια των υποδομών ιδιωτικών και δημόσιων, η προστασία δηλαδή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας», τόνισε.

«Ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του κ. Στυλιανίδη με συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη αποφασίστηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή τα εξής:

Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να ειδοποιεί άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα να αποφεύγουν υπόγειους και ισόγειους χώρους ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του 112, ήδη έχει συμβεί αυτό, το οποίο έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για την ενημέρωση των πολιτών σε κρίσιμες στιγμές. Ανάλογα με την πορεία και την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου θα σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα στους πολίτες σε συγκεκριμένες περιοχές», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

O κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στην δημιουργία θέσεων εργασίας και την επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων προκειμένου να εργαστούν στις νέες εγκαταστάσεις που εγκαινιάστηκαν από την Pfizer στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει τις δυο χώρες. 

Ερωτηθείς για την εξεταστική επιτροπή και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η κυβέρνηση θέλει να συζητηθεί η ουσία όσων θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και μετά. Το διαδικαστικό σκέλος της υπόθεσης θα βρεθεί. Από την στιγμή που συμφωνούμε όλοι για τον χρονικό διάστημα το διαδικαστικό δεν θα είναι πρόβλημα. Θα βρούμε τον βέλτιστο δυνατόν τρόπο για να περιφρουρήσουμε την σοβαρότητα της διαδικασίας». 

Για το σύστημα ρυθμίσεων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στην συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά για την θέρμανση είπε ότι στο επόμενο διάστημα θα δοθούν λεπτομέρειες για να μπορέσουν οι πολίτες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

Δείτε όλη την ενημέρωση

To άρθρο Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σήμερα 14/10/2021 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας