Άμεση ΕνημέρωσηΠολιτική

Η διπλή κρίση πανδημίας και ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικά ευχολόγια

«Η κυβέρνηση κατάρτισε τον προϋπολογισμό για το 2022 χωρίς να λάβει υπόψη ούτε την πανδημική κρίση ούτε το κύμα των ανατιμήσεων που επηρεάζουν οριζοντίως το σύνολο της οικονομίας», ανέφερε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ ”Flash 99.4” της Θεσσαλονίκης.

«Δεν προβλέπεται κανένα κονδύλι για την στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια, ενώ ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι ο Προϋπολογισμός βασίστηκε στην υπόθεση ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας θα λήξουν τους πρώτους μήνες του 2022», είπε ο κ . Χαρίτσης ενώ έκανε λόγο για «δημοσιονομικές αβεβαιότητες καθώς δεν γνωρίζουμε με τι τρόπο θα επιτευχθεί η υπέρογκη δημοσιονομική προσαρμογή που θέτει για τα επόμενα δύο χρόνια από μόνη της η κυβέρνηση».

«Η Ευρώπη για πρώτη φορά αποφάσισε να μην αντιμετωπίσει την κρίση με περιοριστικά μέτρα αλλά με επεκτατική πολιτική, η άρση των δημοσιονομικών περιορισμών και το Ταμείο Ανάκαμψης έδωσαν την δυνατότητα στα κράτη-μέλη να ρίξουν λεφτά στην οικονομία» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης σημειώνοντας ότι «οι πολιτικές αυτές πρέπει να αποκτήσουν μόνιμα χαρακτηριστικά» και προσέθεσε: «Παράλληλα, ενισχύονται οι φωνές που αντιλαμβάνονται ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι αλλά ότι πρέπει να υπάρξει δομική αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας σε Σύμφωνο Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Κλείνοντας ανέφερε: «Ακόμα πιο κρίσιμο είναι το ποιοτικό στοιχείο: η ιστορική αυτή ευκαιρία δεν αξιοποιείται για να διαμορφωθούν συνθήκες συνολικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, δυνατότητα πρόσβασης σε επιχειρήσεις που είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό και διάρθρωση των χρηματοδοτήσεων στην βάση των περιφερειακών αναγκών. Όλα αυτά απουσιάζουν από το ελληνικό σχέδιο».

g

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button