Περιβάλλον

Γιορτή άγριων πουλιών στη Θεσσαλονίκη

Δύο αρπακτικά πουλιά θα απελευθερώσουν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στις 10:30 το πρωί, στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, Θεσσαλονίκης, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών.

Η «Γιορτή των Πουλιών» (EuroBirdwatch) είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη. Όπως κάθε χρόνο, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, αλλά και ταυτόχρονα σε 40 χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης, «καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι για τη μετανάστευση των πουλιών, ο κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των τόπων διαχείμασης και των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές».

«Εκτός από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά πουλιά στο μακρύ τους ταξίδι, πάνω από 25 εκατομμύρια πουλιά θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στις χώρες της Μεσογείου. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 6η θέση στη δεκάδα των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά παράνομης θανάτωσης πουλιών, εκτιμώντας ότι θανατώνονται ή παγιδεύονται παράνομα στη χώρα μας κατά μέσο όρο 700.000 πουλιά κάθε χρόνο».

Παράλληλα, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου Flamingo Run ο οποίος διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην προστατευόμενη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου.

Στόχος των διοργανωτών είναι η δημιουργία ενός αθλητικού θεσμού που θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς αθλητές-επισκέπτες να γνωρίσουν την προστατευόμενη περιοχή.

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου θα συμμετέχει στην εκδήλωση με ενημερωτικό σταντ και ξεναγήσεις στον υγρότοπο για τους συμμετέχοντες.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας