Οικονομία

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζονται και άλλα μέτρα για την προστασία επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις ανατιμήσεις

Για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και εξειδικεύθηκαν από το οικονομικό επιτελείο μίλησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

Ερωτηθείς σχετικά με το «πρώτο ένσημο» και την οικονομική ενίσχυση για την πρόσληψη νέων έως 29 ετών χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε πως όπως προέκυψε από την εξειδίκευση των μέτρων τα 1.200 ευρώ – 600 προς τους εργοδότες και 600 προς τους εργαζόμενους- για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης, θα είναι τελικά 100 ευρώ μηνιαίως και ως εκ τούτου «δεν θα έχουν τα αποτελέσματα που φανταζόμασταν από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού».

Αναφορικά, δε, με την επέκταση του προγράμματος επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, για άλλες 50.000 θέσεις, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ επισήμανε ότι ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας του μέτρου είναι πως στη διάρκεια των 18 μηνών της πανδημίας οι θέσεις αυτές δεν απορροφήθηκαν.

Χαρακτήρισε, ωστόσο, πολύ θετικά και σημαντικά τα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης, μεταξύ των οποίων η μείωση του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων – σε μόνιμη βάση – από το 24% στο 22%, καθώς και η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών – δωρεών.

Σε ό,τι αφορά το κύμα ανατιμήσεων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε πως η εξαγγελθείσα επιδότηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος αφορά τη χαμηλή τάση και όχι τη μεσαία και υψηλή, με την οποία λειτουργούν οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες. Ως εκ τούτου το μέτρο αυτό θα ελαφρύνει τα νοικοκυριά, όχι όμως και τις επιχειρήσεις, το κόστος λειτουργίας των οποίων θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ επανέλαβε την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ, καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί κ.ά., για τα οποία δεν υπήρξε μέριμνα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας