Οικονομία

Φοροαποφυγή και επιζήμιες φορολογικές πρακτικές στο στόχαστρο της Ευρωβουλής

Η αντιμετώπιση ανησυχητικών πρακτικών που διευκολύνουν τη φοροαποφυγή, υπονομεύουν τον ανταγωνισμό και βλάπτουν την εμπιστοσύνη των πολιτών θα βρεθεί στο επίκεντρο ψηφοφορίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 6 Οκτωβρίου.

Το ψήφισμα, το οποίο θα συζητηθεί την Τετάρτη και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη, εστιάζει στο απαρχαιωμένο υφιστάμενο σύστημα, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, του οποίου μέλημα είναι η καταπολέμηση της προσφοράς ευνοϊκών συντελεστών σε συγκεκριμένες εταιρείες εις βάρος άλλων, αγνοώντας όμως παράλληλα τα επιζήμια γενικά φορολογικά καθεστώτα που γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα σε πολλές χώρες.

Σημαντικό είναι ότι το προσχέδιο κειμένου περιέχει λεπτομερείς προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της «Ομάδας για τον κώδικα δεοντολογίας», ενός άτυπου οργάνου του Συμβουλίου που είναι επιφορτισμένο με την αξιολόγηση των φορολογικών μέτρων που ενδέχεται να ενθαρρύνουν τον επιζήμιο φορολογικό ανταγωνισμό.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο cnn.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας