Τεχνολογία

Φόρο τιμής στις απαρχές του Βερολίνου ως υγρότοπο στο Berghain

Διαφορετικό είναι αυτό το καλοκαίρι το Berghain, το πιο φημισμένο νάιτ κλαμπ του Βερολίνου: φιλοξενεί την εγκατάσταση «Berl-Berl», μια έκθεση και διαδικτυακό κόσμο με πρωταγωνιστή έναν βάλτο, αποτίοντας φόρο τιμή στις απαρχές του Βερολίνου ως υγρότοπο που σχηματίστηκε πριν 10.000 χρόνια και αποξηράνθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα. Η παλαιά σλαβική λέξη «Berl», η οποία σημαίνει «βάλτος», θεωρείται ότι είναι η βάση του τοπωνύμιου «Berlin» και δίνει το όνομα της έκθεσης.

Η φιλόδοξη εγκατάσταση του Δανού καλλιτέχνη Jakob Kudsk Steensen μεταμορφώνει το διαβόητο νάιτ κλαμπ σε ένα βαλτώδες τρισδιάστατο οικοσύστημα, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και λογισμικό βιντεοπαιχνιδιών. Όλα τα πλάνα στο show αντλήθηκαν από τα ίχνη των εναπομείναντων υγρότοπων γύρω από την πρωτεύουσα της Γερμανίας ή από τα εκτεταμένα αρχεία του Museum für Naturkunde Berlin. Το σύνθετο σύνολο εικόνων παρουσιάζεται σε σχεδόν δώδεκα οθόνες, σε δύο επίπεδα, ενώ το πάτωμα λειτουργεί ως καθρέφτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας