Πολιτική

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Κατέρρευσαν τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ για την κατάθεση Ράμμου

Above Article Content Ad

Με διαφορετικές και πάλι αναγνώσεις  και διαφορετικές εστιάσεις από τα κόμματα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου για τις παρακολουθήσεις στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Με όσα ακούσαμε σήμερα  κατέρρευσαν όλες οι χθεσινές διαρροές και τα fake news ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ»,  ήταν το σχόλιο στις κάμερες του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της Εξεταστικής Δημήτρη Μαρκόπουλου μετά το τέλος της ακρόασης του κ. Ράμμου.

Πηγές από κύκλους της συμπολίτευσης ανέφεραν πως ο κ. Ράμμος διέψευσε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο τις χθεσινές διαρροές  του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν πως εξέφρασε την βεβαιότητα πως έχει καταστραφεί ο φάκελος του κ. Ανδρουλάκη.

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, σήμερα αποσαφήνισε ότι δεν μπορεί ειλικρινά να γνωρίζει αν έχει καταστραφεί ο φάκελος Ανδρουλάκη. Φέρεται, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους να είπε ότι μέχρι στιγμής από τους ελέγχους που έχει κάνει η ΑΔΑΕ δεν έχει βγει κάτι  σχετικά με τις καταγγελίες των 6 πολιτικών προσώπων που έχουν προβεί σε καταγγελίες. Ούτε για νόμιμες επισυνδέσεις ούτε για το predator. Για τη μόνη περίπτωση που δεν έχει ολοκληροθεί –  διαδικαστικά – ο έλεγχος είναι η καταγγελία που έχει κάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος. Επίσης, φέρεται, να είπε ο κ. Ράμμος πως παρά τις αναφορές που έχουν γίνει σε εταιρείες που κατέχουν παράνομο λογισμικό μέχρι τώρα δεν έχει  υπάρξει  καταγγελία στην ΑΔΑΕ για την Intellexa ή για άλλη εταιρία.

Στον αντίποδα, πηγές προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση καταλόγιζαν στην ΝΔ ότι μέσα στον πανικό της από τις αποκαλύψεις Ράμμου στην Εξεταστική προσπαθεί για μια ακόμη φορά να παραποιήσει την κατάθεση του κ. Ράμμου έχοντας ως μόνο στόχο την συγκάλυψη. Υποστήριζαν πως ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ κατέθεσε ότι η εντολή του τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα αφορούσε την καταστροφή  του μηχανήματος καταγραφής συνακροάσεων και μηνυμάτων την ίδια ημέρα που κατέθεσε ο κ.  Ανδρουλάκης την καταγγελία του για απόπειρα παρακολούθησής του στην ΑΔΑΕ, δηλαδή στις  29 Ιουλίου. Επισήμαιναν, πως και σήμερα και πάλι ο κ. Ράμμος τόνισε πως η ΕΥΠ αρνήθηκε τη συνεργασία με την ΑΔΑΕ, τους ζήτησε τον φάκελο αλλά δεν του τον έδωσαν και όταν ρώτησε εάν έχει καταστραφεί αυτός, δεν του απάντησαν,  επομένως έτσι είπε πως δεν ξέρει τι έχει συμβεί με τον φάκελο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την σημερινή συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa που έχει κληθεί για να καταθέσει, απάντησε ότι εξαιτίας απουσίας της στο εξωτερικό όπου διατηρεί τη μόνιμη κατοικία της δεν μπορεί να παραστεί δια ζώσης. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ζήτησε να γίνει κατάθεσή της μέσω τηλεδιάσκεψης. Το αίτημα όμως απορρίφθηκε από τη ΝΔ που ανέφερε ότι η ανάλογη πρακτική των Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών διαχρονικά είναι η  σύνταξη και αποστολή στον μάρτυρα ερωτημάτων και η γραπτή του απάντηση σε αυτά. Κάτι και που τελικά παρά τις αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία.​

To άρθρο Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Κατέρρευσαν τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ για την κατάθεση Ράμμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Article inline ad #5
Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button