Άμεση ΕνημέρωσηΟικονομία

Εβδομαδιαίο άλμα στο Χρηματιστήριο και μια ανάσα από τις 990 μονάδες


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022, 18:58

Με υψηλά κέρδη 5,64% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει και υπολείπεται περίπου 6% από τα προ του πολέμου επίπεδα, ενώ οι τράπεζες έκλεισαν την εβδομάδα με υψηλά κέρδη. Την ίδια ώρα συνεχίζεται το μπαράζ θετικών εκθέσεων για τις ελληνικές μετοχές.

Αρκετά αισιόδοξη για το σύνολο της ελληνικής αγοράς εμφανίζεται η JPMorgan, η οποία τονίζει ότι οι ελληνικές μετοχές έχουν τις καλύτερες προοπτικές μεταξύ των τίτλων των αναδυόμενων αγορών και προβλέπει ότι το περιθώριο ανόδου των ελληνικών μετοχών είναι 146% που είναι και το μεγαλύτερο σε όλο το περιβάλλον των αναδυόμενων αγορών, έναντι 41% για τις μετοχές της Αιγύπτου, 27% για τις μετοχές της Τουρκίας και 25% για τις μετοχές της Ουγγαρίας.

Η Goldman Sachs προχωρά σε αύξηση των τιμών- στόχων για τις ελληνικές τράπεζες, τονίζοντας ότι τα μεγέθη του 2021 ήταν πολύ καλύτερα των προσδοκιών και των εκτιμήσεων της αγοράς και ξεχωρίζοντας με σύσταση «αγορά» τις μετοχές των Alpha Bank και Eurobank.

Με αφορμή τα αποτελέσματα, αυξάνει τις τιμές -στόχοι του δωδεκαμήνου σε 1,75 ευρώ για την Alpha Bank από 1,68 ευρώ πριν, σε 1,80 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς από 1,70 ευρώ, και για τη Eurobank θέτει τιμή-στόχο τα 1,50 ευρώ.

g

Σε αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Moody’s διατηρώντας το θετικό outlook, ενώ και η S&P «ψηφίζει» τράπεζες, προβλέποντας βελτιωμένη κερδοφορία, λόγω της συνεχιζόμενης ενίσχυσης τους ισολογισμού τους, με τον δείκτη NPE να αναμένεται να υποχωρήσει στο 7% με 5% το τρέχον έτος.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 890,70 μονάδες, έναντι 843,11 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας κέρδη 5,64%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει μικρή πτώση 0,30%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 5,83% και από τις αρχές του 2022 καταγράφει μικρή άνοδο 0,32%, ενώ δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με άνοδο 5,11% και από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη 2,60%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 7,54%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει άνοδο 13,19%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 390,464 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 78,093 εκατ. ευρώ, από 55,364 εκατ. ευρώ της περασμένης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 3,034 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 64,064 δισ. ευρώ , ενώ από τις αρχές του έτους είναι μειωμένη κατά 2,028 δισ. ευρώ.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button