Οικονομία

Eurostat: Στο 2,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο – 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη

Στο 2,1% εκτιμάται ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη χώρα μας το Σεπτέμβριο σύμφωνα μετά στοιχεία της Eurostat. Πρόκειται για επίδοση που συνιστά την τρίτη χαμηλότερη στην Ευρωζώνη, όπου ο πληθωρισμός έφθασε το 3,4%, σε υψηλό 13 ετών. Ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Αύγουστο ήταν επίσης 2,1%.

Tα στοιχεία της Eurostat αναλυτικά (αγγλικά) 

“Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς και εάν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις θα γίνουν” σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε δήλωσή μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία συνεχίζονται με μεγάλη ένταση, η Ελλάδα και για το μήνα Σεπτέμβριο κατάφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, να συγκαταλέγεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη (3η χαμηλότερη). Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς και εάν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις θα γίνουν».

Ενδεικτικά, ο πληθωρισμός στη Γερμανία ανέρχεται στο 4,1%, στην Εσθονία στο 6,4%, στη Λιθουανία στο 6,3%, στο Λουξεμβούργο στο 4% στη Σλοβακία στο 5,1% και στην Ισπανία στο 4%. Με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν 30χρόνων αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πηγή: skai.gr


Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο skai.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας