Υγεία

Eurostat: Ισχνή στο 0,6% η ανάπτυξη το β΄τρίμηνο

Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% στη ζώνη του ευρώ και παρέμεινε σταθερό στην ΕΕ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα Τετάρτη η Eurostat.

Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ είχε παραμείνει σταθερό στη ζώνη του ευρώ και είχε αυξηθεί κατά 0,2% στην Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% στην ζώνη του ευρώ και κατά 0,5% στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2023, μετά από αύξηση 1,1% και στις δύο ζώνες το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή υπενθυμίζει ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά από αύξηση 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2023).

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,6% (μετά από +1,8% το προηγούμενο τρίμηνο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υψηλό ποσοστό αύξηση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση καταγράφεται στην Ιρλανδία με 2,8% και ακολουθεί η Βουλγαρία με 2,7% και η Πορτογαλία και η Κύπρος με 2,3%. Επισημαίνεται ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button