Περιβάλλον

Εθελοντές κατασκευάζουν σπιτάκια για σκύλους από ανακυκλώσιμα υλικά

Mια πολύ ωραία πρωτοβουλία παίρνει σάρκα και οστά στην Καβάλα. Εθελοντές από διάφορες χώρες θα φτιάξουν σπιτάκια σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά, για να τα προσφέρουν στο καταφύγιο ζώων και όπου υπάρχει ανάγκη. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι πλέον ουσιαστικό, αφού η χαρά του να προσφέρεις είναι ασύγκριτη και επιπλέον από «άχρηστα» υλικά μπορεί κανείς να φτιάξει πολύ χρήσιμα πράγματα.

Επίσης μπορεί να αποτελέσει μια πολύ ωραία έμπνευση, για παρόμοιες κατασκευές που έχουν ανάγκη όλα τα πυρόπληκτα ζώα, από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές που δυστυχώς έζησε η χώρα.

Συνολικά ογδόντα νέοι από τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ρουμανία) βρίσκονται αυτές τις μέρες στην πόλη της Καβάλας συμμετέχοντας στον σχεδιασμό δυο εθελοντικών δράσεων που υλοποιούνται από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΠΥΘΙΑ στο πλαίσιο του φετινού έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis, που διοργανώνει ο δήμος Καβάλας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Οι ογδόντα νέοι εθελοντές από το εξωτερικό θα συνεργαστούν με τους εθελοντές από την Καβάλα και στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η ΠΥΘΙΑ-Κοιν.Σ.Επ θα κατασκευάσουν σπιτάκια για σκύλους από ανακυκλώσιμα υλικά.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ιωάννα Καλλιστρίδου εκ μέρους της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ΠΥΘΙΑ, «η ιδέα της κατασκευής σκυλόσπιτων ξεκίνησε από την αυξανόμενη ανάγκη της επανάχρησης υλικών, τα οποία έχουμε στο σπίτι μας αλλά δεν είμαστε σίγουροι πού μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Έχοντας υπόψη ανακυκλώσιμα υλικά όπως μια κούνια, ένα κρεβάτι, ένα κομοδίνο ή μια ντουλάπα, η ομάδα της ΠΥΘΙΑΣ σκέφτηκε να υλοποιήσει μια δράση σχετικά μ’ αυτό και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία της Καβάλας. Ο στόχος είναι να παραδοθούν δέκα σπιτάκια στο καταφύγιο άγριων ζώων του δήμου Καβάλας. Τα υλικά μας διατίθενται από δωρεές των κατοίκων αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων ξυλείας. Η βασική χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης».

«Το βασικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο μέσα από αυτές τις δράσεις μας», συνεχίζει η κ. Καλλιστρίδου, «είναι η ιδέα της επανάχρησης υλικών καθώς υπάρχουν πολλά που μπορούμε να δώσουμε για να εξοικονομήσουμε πόρους μιας και πλανήτης μας δεν έχει ανεξάντλητους πόρους. Δεν σας κρύβω πάντως ότι με αφορμή τη δράση για την κατασκευή τω σκυλόσπιτων βρήκαμε στήριξη από πολλούς τοπικούς φορείς. Γενικότερα, η τοπική κοινωνία είναι πολύ ευαισθητοποιημένη στην προστασία και φροντίδα των ζώων. Μας στέλνουν συνέχεια μηνύματα στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας ρωτούν αν και πώς μπορούν να μας βοηθήσουν».

Επίσης, στο πλαίσιο μιας ακόμα περιβαλλοντικής δράσης, Έλληνες και ξένοι εθελοντές θα συνεργαστούν μεταξύ τους για να κατασκευάσουν για την τοπική κοινωνία το Ψάρι Γκόμπι, μια μεταλλική κατασκευή σε σχήμα ψαριού. Στη συνέχεια θα συλλέξουν πλαστικό από τις παραλίες του δήμου Καβάλας και τοποθετώντας το στην «κοιλιά» του ψαριού θα δείξουν στη τοπική κοινωνία τη χρησιμότητα του ψαριού αυτού. Θα ζητηθεί από τους πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά να συμμετέχουν ρίχνοντας τα πλαστικά μπουκαλάκια νερού ή αναψυκτικών τους στον Γκόμπι.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας