Πολιτική

Έστειλαν εκτάκτως τον Σκρέκα στη Βουλή, αλλά δεν είπε για τα 9 ευρώ!

Δρομαίως εισήλθε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μετά το κάζο Βεσυρόπουλου που δεν ήξερε πόσους μήνες θα διατηρηθεί η επιδότηση των 9 ευρώ στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας!

Ωστόσο απέφυγε να πει (καίτοι αρμόδιος υπουργός!) τι γίνεται με την επιδότηση των 9 ευρώ.

Ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι «δυστυχώς φαίνεται μία τεράστια κρίση στον πλανήτη που πλήττει ιδιαίτερα την Ευρώπη» και ότι έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με την αρχή της χρονιάς η τιμή του φυσικού αερίου, όπως και οι τιμές για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να [πιέζονται προς τα πάνω οι τιμές.

Ο Κ. Σκρέκας προφανώς δεν θέλησε να δεσμευτεί για το πόσο θα διατηρηθεί η επιχορήγηση ώστε να το προσδιορίσει εκείνος στην υπουργική απόφαση που θα εκδώσει. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το Υπουργείο Ενέργειας η επιδότηση θα είναι από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021 (συνολικά 36 ευρώ…).

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την ψήφιση της τροπολογίας για την παροχή που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Όταν όμως ο βουλευτής και τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος τον ρώτησε για πόσους μήνες θα είναι η επιδότηση (καθώς η τροπολογία τα παραπέμπει σε υπουργική απόφαση Σκρέκα), ο υφυπουργός δήλωσε αδυναμία να απαντήσει. Μάλιστα και ο προεδρεύων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε παρατήρηση στον υφυπουργό απαιτώντας να ενημερώσει την κυβέρνηση για να δοθεί απάντηση εντός της Βουλής.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας