ΚρήτηΤοπικές Ειδήσεις

Ερμιόνη Σαπουνάκη: Η τολμηρή Χανιώτισσα που διέσχισε την Κρήτη, μιλάει στην Ανδριανή για τις δυσκολίες της διαδρομής – ΧανιάΗ νεαρή Χανιώτισσα, Ερμιόνη Σαπουνάκη, περπάτησε την Κρήτη, διανύοντας 480 χιλιόμετρα σε 18 ημέρες

Η τολμηρή Ερμιόνη ξεκίνησε από την Ζάκρο, με τη σκέψη ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και φτάνοντας στον Μπάλο όπου την περίμεναν οι αγαπημένοι της άνθρωποι, έκανε μια διαδρομή που της χάρισε μια ιδιαίτερη σχέση με τον τόπο της, την Κρήτη και κυρίως με τον εαυτό της. Η Ερμιόνη Σαπουνάκη, είναι εκπαιδεύτρια καταδύσεων και είναι μόλις 22 ετών, όμως, δεν δίστασε να πραγματοποιήσει τον στόχο της, χωρίς συνοδοιπόρο στα περισσότερα από τα περίπου 550 χιλιόμετρα αυτής της διαδρομής.

Για το εγχείρημά της αυτό μίλησε στην εκπομπή «Ανδριανή» και στην Ανδριανή Αγγελιδάκη.

g

Το βιβλίο The Cretan Way έγινε ο οδηγός της

«Ήταν ένας προσωπικός στόχος τον οποίο είχα στο μυαλό μου τώρα 2-3 χρόνια. Είχα αγοράσει ένα βιβλίο ενός Ιταλού συγγραφέα που μιλούσε γι’ αυτή τη διαδρομή, το οποίο έχει μέσα πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή, με τις δυσκολίες της διαδρομής, με τη διαμονή και από τότε μου είχε γεννηθεί η ιδέα να το κάνω κι εγώ», εξήγησε η Ερμιόνη, αποκαλύπτοντας πώς μπήκε η πεζοπορία στη ζωή της.

Έτσι το βιβλίο The Cretan Way έγινε ο οδηγός της. Με εμπειρία και κυρίως αγάπη για την πεζοπορία και όλα τα απαραίτητα στο σακίδιο της,η Ερμιόνη Σαπουνάκη ξεκίνησε την 1η Απριλίου κατευθυνόμενη από τα ανατολικά στα δυτικά.

«Το πιο όμορφο κομμάτι ήταν από την Αγία Ρουμέλη στη Σούγια»

Η 22χρονη δε σκέφτηκε στιγμή να εγκαταλείψει αλλά με πείσμα και αφοσίωση στον στόχο της πέρασε από δεκάδες χωριά: «Γνώριζα από πριν σε πια χωριά θα έμενα σε κατάλυμα, σε ποια υπήρχε κάποιος φίλος να με φιλοξενήσει και που θα διανυκτέρευα στο ύπαιθρο ώστε να φτάσω έγκαιρα πριν βραδιάσει. Ήταν οι Παπαγιανάδες, το Ορεινό, η Πρίνα, Ανώγεια, Μαργαρίτες, Αγία Ρουμέλη και το Σφηνάρι, όπου αναμένετια να φτάσω το βράδυ».

Έχοντας δει την Κρήτη κάθε λεπτό της ημέρας, θαυμάζοντας τα χρώματα και τις εναλλαγές του τοπίου, ξεχώρισε τόπους μοναδικούς, «το πιο όμορφο κομμάτι ήταν από την Αγία Ρουμέλη στη Σούγια», είπε η 22χρονη Ερμιόνη.

Μετά από πεζοπορία 18 ημερών, δηλώνει πως αυτά που βίωσε είναι τα στοιχεία που κάνουν την Κρήτη ξεχωριστή σαν προορισμό, «σίγουρα νιώθω ότι έχει βελτιωθεί ο προσανατολισμός μου, το πώς έχω την Κρήτη στο μυαλό μου και μου αρέσει που βιώνω την κρητική φιλοξενία κι ας είμαι κρητικιά», σημείωσε χαρούμενη για αυτό το πεζοπορικό ταξίδι.


πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button