Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Ειδήσεις

Ένας σύγχρονος φιλέλληνας στο Δημαρχείο της Καβάλας [φωτογραφίες]

Τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 23 Ιουνίου, στο δημαρχείο, ο τ. Δήμαρχος Νυρεμβέργης, Dr. Ulrich Maly και η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης, Christine Schubler, συνοδευόμενη από τις συνεργάτιδές της, Doris Gross και Beate Creifl.

Ο κ. Μουριάδης χαρακτήρισε τον κ. Maly σύγχρονο φιλέλληνα, τον ευχαρίστησε για όσες ενέργειες έχει κάνει για την Καβάλα κατά την 18ετή δημαρχιακή θητεία του, και δήλωσε ότι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος στην Καβάλα.

Ο Γερμανός φιλοξενούμενος τόνισε ότι όλες οι δραστηριότητές του, που σχετίζονταν με την Καβάλα, οφείλονταν στη βούλησή του για συνεργασία των Δήμων με τους οποίους είναι αδελφοποιημένη η Νυρεμβέργη.

g

Ο Δήμαρχος Καβάλας γνωστοποίησε ότι προγραμματίζει ταξίδι στη Νυρεμβέργη στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε θα του δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσει και την σημερινή δημοτική Αρχή, ενώ θα συμμετάσχει και σε εκδήλωση απόδοσης τιμής σε Γερμανούς φιλέλληνες της Νυρεμβέργης, ένας εκ των οποίων είναι και ο κ. Maly. Ζήτησε να συνεχιστεί η αποστολή στελεχών του Δήμου Καβάλας στον Δήμο Νυρεμβέργης για την απόκτηση τεχνογνωσίας, κυρίως, σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και κατασκευής οδοποιίας, και αποδέχθηκε την πρόταση, στο θεματολόγιο να προστεθεί και η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τομέα τον οποίο έχει αναπτύξει η Νυρεμβέργη.

Η κ. Schubler προσκάλεσε τον κ. Μουριάδη και σε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές που θα γίνουν στη Νυρεμβέργη το καλοκαίρι του 2023, θα διαρκέσει 4 ημέρες, σχετίζεται με την Ευαγγελική Εκκλησία και θα προσκληθούν όλες οι αδελφοποιημένες πόλεις με τη Νυρεμβέργη. Επίσης, υπογράμμισε το σοβαρό ενδιαφέρον των νέων της Γερμανίας να επισκεφθούν την Καβάλα, γεγονός που καταγράφηκε από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της μιας Ένωσης Νέων που ασχολείται με την ανταλλαγή νέων μεταξύ των αδελφών πόλεων της Νυρεμβέργης. Όπως είπε, η Καβάλα πρώτευσε σε ψήφους.

Στην επίσκεψη ήταν παρών και ο πρόεδρος του Συλλόγου “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρης Ξώγνος.

Υπενθυμίζεται ότι Dr. Maly, ο οποίος βρίσκεται στην Καβάλα προκειμένου να αναγορευτεί σε επίτιμο δημότη Καβάλας.


πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button