Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020
Ενημερωθείτε για όλα τα νέα & τις ειδήσεις σχετικά με την Ελλάδα.

Εξαιρετικής ποιότητας και με “ευρωπαϊκή βούλα” οι ακτές σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία

Την εξαιρετική ποιότητα της θάλασσας που περιβάλλει τις ακτές της Ηπείρου, επιβεβαιώνει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα –ανάμεσα σε 27 κράτη – σε ότι αφορά την καθαρότητα των νερών.

Στην Ήπειρο ελέγχθηκαν περίπου τριάντα παραλίες σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ποιότητα των νερών είναι άριστη.

Οι παραλίες για τις οποίες διατίθενται στοιχεία είναι για την …
Π.Ε Πρέβεζας Σαρακίνικο, Βάλτος, Κρυονέρι, Λίχνος, Αμμουδιά, Αλωνάκι, Λούτσα, Βράχος, Λυγιά, Λιθάρι, Κανάλι, Καστροσυκιά, Μύτικας, Καλαμίτσι, Παντοκράτορας και Κυανή Ακτή και για την Π.Ε Θεσπρωτίας οι ακτές Κεραμίδι, Σαγιάδα, Δρέπανο- Μακρυγιάλι, Πλαταριά, Γαλλικός Μώλος, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Αγία Παρασκευή, Αρίλλας και Καραβοστάσι.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που δημοσιεύονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένας καλός οδηγός για το πού μπορούν να βρουν οι κολυμβητές τα πιο ποιοτικά ύδατα κολύμβησης.Συγκεκριμένα, αποτελέσματα κατέδειξαν μικρή μείωση του αριθμού των περιοχών που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα “εξαιρετικής ποιότητας” και τις ελάχιστες απαιτήσεις “επαρκούς ποιότητας” που ορίζονται στην οδηγία της ΕΕ για τα ύδατα κολύμβησης. Το 85 % των περιοχών κολύμβησης σε ολόκληρη την Ευρώπη διαθέτουν ύδατα “εξαιρετικής ποιότητας”, ενώ το 95 % των περιοχών αυτών διαθέτουν ύδατα τουλάχιστον “επαρκούς ποιότητας”. Από τα στοιχεία προκύπτει, επίσης, ότι η ποιότητα των παράκτιων περιοχών κολύμβησης είναι καλύτερη από εκείνες των εσωτερικών υδάτων.

Πηγή epirusgate

 

Αφήστε μια απάντηση