Πολιτική

«Εκλογικό στρατηγείο» γίνεται το υπουργικό τους επόμενους 9 μήνες – Χαμόγελα από τα έσοδα του τουρισμού – Φρένο στην παροχολογία

Above Article Content Ad

Άλλον έναν ρόλο αποφασίστηκε να παίξει το υπουργικό συμβούλιο στην σημερινή συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου αλλά και το πολιτικό πλαίσιο ως τις κάλπες λέγοντας ότι τους επόμενους 9 μήνες μέχρι τις εκλογές εκτός από τη συζήτηση και την έγκριση των νομοσχεδίων που αφορούν την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, το υπουργικό συμβούλιο να λειτουργεί και περισσότερο πολιτικά. Να αποτελέσει δηλαδή ένα πολιτικό κέντρο με ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της επικαιρότητας και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου με τον εκλογικό ορίζοντα του 2023.

Όσον αφορά στα θέματα της οικονομίας (εξαγωγές, καταθέσεις, τουριστικές εισπράξεις) αλλά και της ενεργειακής κρίσης εκτιμήθηκε μετά την επισκόπηση που έγινε, ότι το ενεργειακό τοπίο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προοιωνίζεται έναν δύσκολο χειμώνα αλλά και ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι επιδόσεις του Τουρισμού όπως παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια θα φέρουν έσοδα αυξημένα σε σχέση με το 2019.

Αυτό που τονίστηκε επίσης σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές είναι ότι όσο η Μόσχα θα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο, τόσο η κρίση θα βαθαίνει. Η Ελλάδα, σημειώθηκε, έχει κάνει πολλά. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί. Όμως, αν δεν γίνει κάτι δραστικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κινδυνεύουν με κατάρρευση μεγάλες χώρες. «Η κρίση αυτή» τόνισε, ο πρωθυπουργός, «έχει κοινά χαρακτηριστικά με την πανδημία ως προς τις εν δυνάμει συνέπειές της για την οικονομία. Δεν θα ενδώσουμε σε πιέσεις πέραν των ανώτατων ορίων που μας δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως και στην εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε ότι είχε καταθέσει προτάσεις εδώ και πολλούς μήνες για την ανάγκη πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και αποσύνδεσης της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας από την τιμή του φυσικού αερίου. Αυτό που συζητά σήμερα η Ευρώπη η Ελλάδα το έχει εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο από τον Ιούλιο με τον Μηχανισμό που ανακτά τα κέρδη από τις εταιρείες στην πηγή για να τα επιστρέψει ως στήριξη στην κοινωνία.
Τέλος, τονίστηκε από τον πρωθυπουργό η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και περιορισμού της κατανάλωσης, καταρχάς στο Δημόσιο.

To άρθρο «Εκλογικό στρατηγείο» γίνεται το υπουργικό τους επόμενους 9 μήνες – Χαμόγελα από τα έσοδα του τουρισμού – Φρένο στην παροχολογία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Article inline ad #5
Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button